Política 05/11/2012

El PP acusa Mas de ser "totalitari" i un "perill per a la democràcia"

Els populars usaran tots els mecanismes "de l'ordenament jurídic" per frenar un referèndum d'autodeterminació

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl vice secretari general d'organització del PP, Carlos Floriano, ha elevat el to de les acusacions contra el president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas. En una compareixença de premsa a Madrid, ha acusat Mas de tenir una "deriva totalitària" i d'haver-se convertit en "un perill per al dret dels ciutadans i de la democràcia". Ha dit que la UE tampoc veu amb bons ulls les paraules de Mas –afirmant que els tribunals no aturaran la voluntat del poble català– i ha recordat a dirigents com Josep Antoni Duran i Lleida –sense citar-lo explícitament– que està donant suport a un programa electoral que ha criticat durament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Floriano ha dit que ara la resposta està a les eleccions del 25-N, però ha avisat que el govern espanyol no renuncia a fer servir les eines de "l'ordenament jurídic" per fer complir les lleis, és a dir, per evitar un referèndum d'autodeterminació.

Preguntat pels llibres de text escolars a Catalunya, ha demanat a les escoles i a Inspecció que "estiguin molt vigilants" a l'hora de recomanar uns llibres o uns altres en funció de com expliquen el passat recent.

stats