Política 16/09/2014

El PP defensa Margallo: "És bo que les respostes sigui tan clares"

Tot i això, el portaveu popular al Congrés matisa Margallo i diu que Madrid "actuarà de manera proporcional i equilibrada"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha defensat amb matisos aquest dimarts les declaracions del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que en un esmorzar informatiu ha amenaçat de suspendre l'autonomia de Catalunya si no es frena la consulta. Considera que "és bo que les respostes es diguin amb tanta claredat" però també ha puntualitzat que el govern espanyol "actuarà de manera proporcional i equilibrada, perquè és la seva obligació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa al Congrés posterior a la Junta de Portaveus, Alonso ha assegurat que el govern espanyol "acatarà la llei i ho farà responent a les circumstàncies que es presentin". En cap moment, però ha parlat de suspendre l'autonomia i s'ha limitat a parlar de la llei de consultes i la convocatòria del 9-N.

"[Margallo] ha reiterat un compromís del govern [espanyo], perquè el govern té l'obligació de fer complir les lleis tant en tot el territori nacional com també a Catalunya", ha dit.

stats