Política 22/09/2014

El PP diu que Mas "s'està fent l'interessant" amb la signatura de la convocatòria del 9-N

El portaveu popular al Congrés, Alfonso Alonso, adverteix que la desobediència té conseqüències "dures"

Acn
2 min

MadridEl portaveu parlamentari del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha afirmat aquest dilluns que "sembla" que el president de la Generalitat, Artur Mas, "s'està fent l'interessant" tota la setmana sobre la signatura del decret de convocatòria de la consulta del 9-N. Segons Alonso, és una actitud "una mica pueril" perquè "és molt millor ser clar". Artur Mas "ja sap que se li posarà un recurs i que això serà suspès perquè no té cabuda a l'ordenament constitucional" però "crec que és l'hora que es deixi de fer l'interessant i sigui clar", ha dit. També ha advertit que la "desobediència" de les lleis té "conseqüències dures".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Alonso, la coincidència de la convocatòria amb el viatge oficial del president espanyol, Mariano Rajoy, a Xina, o be amb la compareixença de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol al Parlament "no importa" perquè forma part de "càlculs petits". "Si el president està a la Xina aquí hi segueix havent govern i això són coses petites", ha dit abans d'acusar el president català de voler "estirant una mica el protagonisme".

Pel que fa a la crida a la desobediència en el cas que el TC suspengui la consulta, Alonso ha advertit que això són "paraules majors" perquè "hi ha òrgans jurisdiccionals que estan encarregats de garantir que la gent compleix la Llei". "Si un es planteja incomplir la Llei això té unes conseqüències que són dures", ha afirmat.

Alonso també ha assegurat que la proposta de reforma de la Constitució que defensa el líder del PSOE, Pedro Sánchez, és "un moviment tàctic" en què els socialistes busquen "posar-se al mig" de l'escena política. En aquest sentit ha insistit que els populars "no sabem exactament en què consisteix" la proposta que el PSOE posa sobre la taula.

"El discurs radical només engreixa els radicals"

Alonso també ha comparat la situació política a Catalunya amb la que es va viure al País Basc durant el pla Ibarretxe. Segons el portaveu parlamentari del PP, en tots dos casos queda clar que "el discurs radical només engreixa els radicals". En tot cas ha afirmat que ara per ara des del País Basc no es vol "imitar" el camí de Catalunya "cap a la radicalització".

stats