Política 13/06/2013

El PP replica a Navarro que el concert basc és una "fórmula de lleialtat i cooperació" amb la resta d'Espanya

El portaveu popular al Congrés, Alfonso Alonso, creu que hi ha "molt desconeixement" sobre aquest tema i aposta per fer pedagogia

Acn
1 min
Alfonso Alonso a Antena 3

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha replicat aquest dijous al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que el concert econòmic del País Basc i Navarra no és un privilegi, sinó una "fórmula de lleialtat i cooperació" amb la resta d'Espanya. I ha recordat que la fórmula està recollida en el text de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que Navarro n'hagi demanat la supressió perquè considera aquest sistema un "privilegi", Alonso ha opinat que "hi ha molt desconeixement" sobre com funciona el concert, i ha apostat per fer molta pedagogia per explicar que "no és i no ha de ser cap privilegi, sinó una altra manera de participar en la solidaritat comú d'Espanya". Ha remarcat que no és un instrument nou, sinó que ve del segle XIX, i que s'ha aplicat ininterrompudament en territoris com Àlaba i Navarra.

En declaracions als passadissos del Congrés, Alonso ha reconegut que el concert és una "especificitat" de dos territoris, però ha recordat que forma part de la Constitució i que fa dècades que s'aplica.

stats