Política 16/12/2014

Rafael Hernando, nou portaveu del PP al Congrés

Rajoy opta per la continuïtat a l'hora de rellevar Alfonso Alonso al capdavant del grup parlamentari

Joan Rusiñol
1 min

MadridLínia continuista. Mariano Rajoy ha comunicat, aquest migdia, al grup parlamentari del Congrés el nom del seu nou portaveu. Serà el diputat per Almeria Rafael Hernando, fins ara portaveu adjunt, qui rellevarà Alfonso Alonso en el càrrec. Tot i que s'havia especulat sobre la possibilitat que el president del govern espanyol aprofités aquesta vacant -després que Alonso fos nomenat ministre de Sanitat- per situar-hi un dirigent del PP català, al final no hi ha hagut sorpreses.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hernando, nascut a Guadalajara el 1961, és ja un veterà de la vida parlamentària. A ell li tocarà posar veu i rostre a la feina del grup popular a la cambra baixa durant aquest últim any de legislatura. En un any marcat per les diverses eleccions, la tasca d'Hernando serà, previsiblement, intentar consolidar el discurs d'optimisme econòmic i impulsar les mesures de regeneració democràtica que va anunciar, a finals de novembre, el cap de l'executiu espanyol.

El nou portaveu ha estat, diverses vegades, al centre de la polèmica. Per exemple, quan va assegurar, en una entrevista a la televisió ultraconservadora 13TV, que "alguns s'havien recordat del seu pare quan hi havia subvencions per trobar-lo", en referència a les víctimes de la dictadura franquista. L'any 2005, després d'una tensa sessió parlamentària sobre els incendis de Guadalajara, va intentar agredir el socialista Alfredo Pérez Rubalcaba. Diversos diputats van haver d'aturar-lo.

stats