Política 03/03/2015

El PP acusa CiU i ERC de “malversar” fons públics amb les estructures d’estat

El portaveu popular, Enric Millo, anuncia que la formació es reserva el dret a empendre "totes les mesures legals" per "impedir que es gastin fons públics" en aquesta qüestió

Núria Orriols
2 min
El portaveu del PPC al Parlament, Josep Enric Millo, durant la roda de premsa

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, ha assegurat aquest dimarts que el Govern està “malversant fons públics” dedicant “temps, diners i esforços” a la construcció d’estructures d’estat. Per a Millo, CiU i ERC generaren “frustació” a tota la societat catalana i ha asseverat que seran els reponsables d'un "engany massiu" a tota la població. Així s'ha pronunciat, des del Parlament, sobre l'acord entre convergents i republicans per reformular les esmenes que contenen les estructures d'estat —tombades pel Consell de Garanties Estatutàries (CGE)— a la llei d'acompanyament dels pressupostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha criticat que CiU i ERC estant “disposats” a "fer trampa" i a “burlar” el dictamen del Consell que diu que les estructures d’estat “no es poden dur a terme perquè no són constitucionals”. “És inadmissible que els representants del Govern expliquin que seguiran preparant les estructures d’estat quan saben que no és legal”, ha denunciat Millo.

El popular ha argumentat que “no hi ha mandat” que ho justifiqui i que es tracta d'una actuació “irregular” que podria representar "malversació de fons públics". En aquest sentit, ha anunciat que el PP “es reserva totes les accions legals previstes a l'ordenament jurídic per impedir que es gastin fons públics” en aquesta qüestió. Millo no ha volgut concretar aquestes mesures però no ha descartat "res".

D’aquesta manera el PP s’ha erigit com el “garant” de la democràcia i l’estat de dret, ja que considera que és l'única formació que "fa coses" enfront del "bla, bla, bla" de la resta de grups parlamentaris. “No permetrem que es gastin diners amb allò que no és prioritari”, ha dit.

"Si hi ha alguna cosa negra és l'acció de Govern"

Millo també ha carregat contra l'anunci d'aquest dimarts de portaveu del Govern, Francesc Homs, d'elaborar un "llibre negre" sobre la "recentalització" a l'estat espanyol. "Si hi ha alguna cosa negra a Catalunya és l'acció del Govern", ha denunciat el portaveu del PP. D'aquesta manera, el popular ha titllat de "manual d'excuses" per a "justificar la incompetència" el nou informe anunciat per l'executiu. Per a ell, és el govern català qui "frena cada dia la recuperació econòmica".

Fernández, en el punt de mira

El portaveu popular també ha assegurat que demà dimecres el PP tractarà, en el marc de la reunió del grup parlamentari, les mesures que poden emprendre contra el diputat de la CUP, David Fernàndez, que presideix la comissió d'investigació sobre el frau fiscal. Millo ha reiterat que els populars no estant d'acord amb l'"estil" de la presidència i ha denunciat "manca de rigor" en l'exercici de les seves funcions.

No obstant, ha admès que necessiten altres suports parlamentaris per tirar endavant qualsevol recusació de David Fernàndez. En aquest sentit, ha assegurat que parlaran amb altres grups per "aconseguir majories necessàries".

stats