Política 23/03/2012

El PP s'aferra al dret a l'alternança política per guanyar a Andalusia

Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba han tancat la campanya electoral de populars i socialistes, respectivament, a Sevilla

Joan Rusiñol
1 min

SevillaMariano Rajoy ha tancat aquest divendres la campanya electoral del PP a Andalusia per als comicis autonòmics de diumenge. En un ambient de plena eufòria –els populars es veuen guanyadors per primera vegada en 30 anys– el president del govern espanyol ha repetit diverses vegades que no es tracta d'una confrontació "ideològica" sinó d'una tria entre continuïtat o canvi. "El canvi és sa, saludable, democràtic i bo", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Acompanyat de diversos ministres del seu govern, Rajoy ha promès ple suport a un eventual executiu andalús governat per Javier Arenas, que opta a la presidència per quarta vegada. A canvi, el candidat ha garantit impulsar un "reformisme" que vagi sincronitzat amb les polítiques de la Moncloa.

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i l'expresident espanyol Felipe González han fet costat a l'aspirant socialista, José Antonio Griñán en dos actes, un a Còrdova i l'altre a Sevilla. Rubalcaba ha alertat que si guanya el PP hi haurà un "ajustament de comptes" amb l'estat del benestar. Ha demanat als andalusos que no entreguin el poder a una dreta que considera els ciutadans d'aquella comunitat autònoma "ganduls i mandrosos". González ha apostat perquè Arenas "dilluns segueixi sent candidat" i també, en un discurs marcadament de confrontació ideològica, ha reclamat que els andalusos siguin "un focus de resistència a l'onada reaccionària" que hi ha a Europa.

stats