Política 03/05/2015

El PP creu que el pacte andalús de PSOE i Ciutadans és l'avantsala d'un acord a escala estatal

El vicesecretari de política autonòmica i local del PP, Javier Arenas, acusa Susana Díaz de portar Andalusia a la "manca de governabilitat més greu de la història de l'autonomia"

Efe
2 min
TOT ESPERANT EL FRACÀS DE L'ENTESA CIU-ERC
 El PP confia que un eventual acord de legislatura entre nacionalistes i republicans està condemnat a implosionar per les seves contradiccions internes. Els populars planegen intensificar la pressió sobre el futur govern per fer-lo descarrilar. Javier Arenas (a la imatge) va dir ahir que ERC creix cada vegada que CiU "es radicalitza".

MàlagaEl vicesecretari de política autonòmica i local del PP, Javier Arenas, ha dit aquest diumenge que un pacte entre el PSOE i Ciutadans a Andalusia per permetre la investidura de Susana Díaz a la presidència de la Junta "en bona part està cantat" i podria ser "l'avantsala d'un acord" a escala estatal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arenas ha criticat, en un acte preelectoral del PP, que Ciutadans aposti per la legalització de la drogues toves, que estigui en contra de l'alta velocitat, que vulgui apujar impostos com l'IVA dels serveis bàsics, el de successions i sobre el patrimoni o suprimir tots els ajuntaments de menys de 5.000 habitants.

També ha assenyalat que pel "caprici" de Susana Díaz d'anticipar les eleccions andaluses, ara es troben amb la "manca de governabilitat més greu de la història de l'autonomia". Sobre les mesures del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per sortir de la crisi, ha defensat la seva gestió perquè entén que són "reformes impopulars, però necessàries perquè calia treure Espanya de la crisi".

Ha admès que s'han comès alguns errors. "No som infal·libles", ha dit. Però el dirigent popular ha afegit que gràcies a Rajoy s'està sortint de la crisi sense tancar ni un hospital públic, ni un col·legi públic, i apujant les pensions tots els anys. Per això, Arenas creu que "l'única forma d'acabar amb l'atur i consolidar la sortida de la crisi és tenir una altra legislatura més de bon govern del PP" perquè des que es va produir "el canvi de règim, de la dictadura a la democràcia, no hi ha hagut mai un any en què ens l'hàgim jugat més". "Ens estem jugant 20 o 25 anys de futur, un model d'estat", ha subratllat.

stats