Política 08/06/2015

El PP, inquiet per si els pactes del PSOE debiliten la unitat contra l'independentisme

Floriano diu que amb la lleialtat del PSC a l'unionisme "s'hi pot comptar més aviat poc"

Joan Rusiñol
1 min
El secretari d'organització del PP, Carlos Floriano. EFE

MadridEl PP ha posat en marxa una ofensiva per retratar el PSOE de Pedro Sánchez com un partit que ha optat per una "deriva perillosa" que qualifica de "radical" pels pactes postelectorals en comunitats autònomes i ajuntaments amb formacions més a la seva esquerra i nacionalistes. "Optar per l'extremisme i la radicalitat és un error històric pel nostre país", ha alertat el portaveu del partit i vicesecretari general d'organització, Carlos Floriano, després de la reunió de la cúpula conservadora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pels populars, l'aposta dels socialistes pot posar en risc la recuperació econòmica. Però no només. Segons el número 3 del PP, aquesta "radicalitat" per la que caminen, suposadament, els seus contrincants polítics no els fa veure "amb tranquil·litat futures decisions que poguessin adoptar" en el debat territorial i, en concret, pel que fa al procés català. Floriano ha insistit en criticar els acords que està tancant el PSOE i que els desbanca a ells del poder. "Només cal veure amb el programa amb què concorren", ha dit per justificar l'alarmisme.

Ha ressaltat que amb el PSC "s'hi pot comptar més aviat poc" pel que fa a la "lleialtat" a l'unionisme. Intentant no trencar tots els ponts, però, Floriano creu Sánchez té "clar" el posicionament pel que fa a la unitat d'Espanya però que els acords posteriors al 24-M afegeixen "dubtes" sobre "algunes de les coses" que afirma el secretari general del PSOE.

stats