Política 17/06/2015

Rajoy diu que no afecta a la "independència informativa" que el president de RTVE es declari votant del PP

El president espanyol acusa el líder del PSOE de "saltar-se la voluntat democràtica" amb els pactes amb Podem

Joan Rusiñol
2 min
El president de RTVE, José Antonio Sánchez, a la compareixença recent al Congrés. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no veu cap problema en les declaracions del president de Ràdio Televisió Espanyola, José Antonio Sánchez, que en una compareixença al Congrés va presumir de ser votant del PP. Responent a una pregunta del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, Rajoy ha afirmat que aquestes paraules no "afecten la independència informativa" ni del màxim responsable de la televisió pública ni la feina que fan els seus treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu ha subratllat que a Espanya hi ha llibertat "ideològica, de vot i d'expressió" i s'ha preguntat si el líder socialista pensa canviar-ho en cas de governar. Al seu torn, Pedro Sánchez ha reclamat al president espanyol que "no insulti la intel·ligència" dels diputats i l'ha acusat de governar "sol i contra tots", posant totes les institucions al "servei" dels populars. Per això, entén que més enllà de la remodelació del govern que hi haurà de forma imminent, els espanyols ja només esperen poder votar per fer fora el PP del poder: "S'ha guanyat a pols passar de la majoria absoluta a la soledat absoluta", ha etzibat.

El PSOE, "un partir radical"

Aquests comentaris han fet esclatar Rajoy que, al torn de rèplica, ha escenificat la ruptura amb el cap de l'oposició pels pactes d'esquerres a molts ajuntaments i comunitats autònomes, després de les eleccions del 24 de maig. Rajoy l'ha fet responsable dels "espectacles" que s'estan veient en consistoris com el de Madrid, ha dit, en referència a les polèmiques passades que afecten alguns regidors d'Ahora Madrid. Ha acusat Sánchez d'haver convertit el PSOE en un "partit extremista, radical i allunyat de tota centralitat" per haver incomplert el compromís de pactar amb els qui estan "a les ordres de Veneçuela".

El líder del PP ha anat més enllà i ha assegurat que aquestes aliances postelectorals implica "saltar-se la voluntat democràtica" dels ciutadans que, en molts indrets, van votar el seu partit com a primera força sense que al final pugui governar.

stats