Política 02/12/2014

El PP intensifica l'abraçada de l'ós al PSOE amb la idea d'una gran coalició

Els populars aposten per buscar grans acords amb el PSOE, a qui acusen d'estar massa pendent de Podem

Joan Rusiñol/efe
1 min

Madrid"Si no hi hagués majoria absoluta [la propera legislatura] els partits amb possibilitat o que són alternativa de govern ens hem de posar d'acord en temes d'Estat, sense cap dubte", ha assegurat aquest dimarts al matí la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en una entrevista a Telecinco. Com sol passar amb els missatges polítics de primera hora, no era una reflexió aïllada. Altres dirigents han subratllat, després, l'abraçada de l'ós al PSOE, incòmode entre la fotografia bipartidista i l'auge de Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha mostrat totalment d'acord amb la tesi de la número 2 del partit. Creu que l'entesa amb els socialistes "seria bona" pensant en "l'estabilitat d'Espanya". Ho ha dit a l'entrada del Comitè Executiu de la formació, a la seu central de Madrid, on -previsiblement- s'analitzarà la situació del PP a les enquestes i l'estratègia per recuperar la confiança dels electors, a mig any dels comicis autonòmics i municipals.

Després de dies en què el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, prova de buscar un tercer espai entre els conservadors i la nova esquerra alternativa, Sánchez-Camacho l'ha acusat d'estar "més preocupat per competir amb Podem" que no pas per buscar pactes amb el partit del govern. En aquest sentit, l'ha acusat, per exemple, de tancar-se a acords en matèria de regeneració democràtica. Per la presidenta del PP, aquest flanc és una de les tres prioritats de Mariano Rajoy. Els altres dos són l'economia i la unitat d'Espanya.

Abans, Cospedal havia, fins i tot, admès que es plantejarien la possibilitat d'una gran coalició, com a Alemanya, si després de les eleccions espanyoles del 2015 no tenen majoria absoluta.

stats