Política 30/01/2012

Sánchez-Camacho només arrenca bones paraules a Montoro i De Guindos

La presidenta del PP català presumeix de tenir "línia directa" amb el govern de Mariano Rajoy després de les dues reunions

Joan Rusiñol
1 min

MadridDos dies abans de la reunió del president Artur Mas amb el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, Alícia Sánchez-Camacho s'ha reunït avui amb els titulars d'Hisenda i d'Economia, Cristóbal Montoro i Luis de Guindos. A la sortida, la dirigent popular ha assegurat que han estat trobades "extraordinàriament positives" però ha admès que no hi ha hagut cap acord concret en matèria de finançament autonòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat, "estem en la bona línia"i Rajoy té "una especial atenció a escoltar" les demandes de Catalunya i "complirà per millorar el finançament ordinari" del país. "Faran tot el possible per complir amb els compromisos", ha dit, en referència al fons de competitivitat i al pagament de l'addicional tercera de l'Estatut. Tot i això, ha reclamat prudència perquè "la situació financera d'Espanya és molt complicada".

Amb De Guindos, també han parlat de la reestructuració bancària. Assegura que estan d'acord amb el ministre perquè Catalunya hi jugui un "paper important" perquè, entre d'altres coses, serveix per a "la millor integració i encaix de Catalunya amb Espanya".

Sánchez-Camacho ha reclamat que els ajuntaments amb un endeutament superior al 75% puguin sol·licitar allargar les pòlisses bancàries.

stats