Política 24/05/2016

Rajoy avisa que el risc de la radicalitat "és real"

El cap de files del PP presenta els candidats sense fer cap referència als casos de corrupció

Ferran Casas
2 min
Mariano Rajoy envoltat dels caps de llista del PP

MadridEl líder del PP, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dimarts que la "radicalitat és real" a Espanya i està "instal·lada" en una part de la classe política i per això ha apostat per donar suport al seu partit, que representa "la moderació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha intervingut avui a Madrid en l'acte de presentació dels caps de llista del PP per a les eleccions generals, on ha insistit que el pitjor que li pot passar a Espanya ara és "tornar al que es va fer als anys anteriors a l'arribada del govern del PP, que va generar una crisi de considerables proporcions". No ha fet cap referència als nombrosos casos de corrupció que assetgen el PP i les seves conseqüències penals.

Però seria pitjor, ha advertit en al·lusió a la coalició Podem-IU, "apostar per ideologies, plantejaments i polítiques que han estat derrotades per la pura realitat fa ja molts anys". Davant d'aquests perills, Rajoy ha insistit en la moderació que representa el PP, com representa també, ha dit, "la política en positiu i les polítiques eficaces en benefici dels ciutadans".

"Actuem des de la sensatesa, generant confiança, certesa, seguretat, estabilitat i tranquil·litat", que és, segons la seva opinió, el que demanen els espanyols de cara al futur, ha explicat. I perquè tot això es ratifiqui a les urnes el proper 26 de juny ha tornat a demanar una àmplia participació en els comicis.

Ha admès Rajoy que "és més que possible" que molts espanyols estiguin "molestos" pel fet que es tornin a celebrar eleccions i se sentin "defraudats" perquè després dels comicis de desembre no es va arribar a formar govern. Però ha insistit a responsabilitzar "altres" que no hi hagués hagut acord, en relació a la negativa del PSOE a pactar-hi.

Mariano Rajoy ha presidit aquest acte als jardins de Cecilio Rodríguez del Retiro, on després de la seva intervenció ha saludat alguns ciutadans i fins i tot ha signat autògrafs a un grup d'escolars del municipi madrileny del Molar que es trobaven al parc fent un curs d'orientació. Quan el líder del PP s'estava fent la foto de família amb tots els caps de llista, s'ha produït un lleu incident quan un home ha irromput cridant "sou la màfia" i "sou la corrupció" i increpant el PP pels desnonaments.

stats