Política 05/09/2011

Rajoy veta la discrepància: "Al PP hem de dir tots el mateix"

El líder popular no vol sorpreses d'última hora i recorda que d'ara a les eleccions no poden haver-hi diferències públiques

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl president del PP està convençut que, aquest cop, no se li escaparà la victòria electoral i que arribarà sense problemes a la Moncloa. Per això, no vol sorpreses ni obstacles des de dins del partit, que els últims anys ha estat sotmès a un fort debat intern. Mariano Rajoy sap que ara té el partit controlat i bastant cohesionat. De fet, ha sigut històrica l'alta presència de dirigents del partit a la junta directiva que s'ha fet avui a Madrid. Per si de cas, però, ha avisat els seus: "Al PP hem de dir tots el mateix perquè en allò substancial tot el partit pensa igual". És a dir, no acceptarà cap discrepància en públic. Això suposa seguir els dictats de la seu central a Madrid, i tanca les portes a diferències –ni que siguin de matís– en temes sensibles a Catalunya, com per exemple la llengua, que estan al centre del debat públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha fet un discurs enfundat en el vestit presidenciable i, fins i tot, ha tingut algun lapsus lingüístic quan ha dit "aquest govern" en comptes "d'aquest partit", quan es referia al PP. El candidat popular es veu ja a la Moncloa. El president del PP ha assegurat que, si governa, ell farà un executiu "de centre i moderat" i ha avisat que "amb el socialisme l'únic futur és enfonsar-nos encara més".

Rajoy ha tornat a defensar la reforma de la Constitució i ha dit que és un "magnífic missatge de portes endins i de portes enfora" i que demostra que Espanya, que ha tornat a qualificar de "nació imbatible", ha demostrat que vol ser una "nació seriosa". El líder del PP ha posat èmfasi en la mala situació financera que travessa Espanya, en la dificultat de sortir de la crisi i en la necessitat de fer front al "discurs de la por" que, al seu parer, recuperaran els socialistes. "Només cal tenir por de l'immobilisme i que no es produeixi el canvi".

L'eufòria entre els dirigents del PP era més que evident. La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha recordat que aquesta era una junta "històrica" perquè per primera vegada hi havia una gran representació d'alcaldes catalans del PP. Aquesta també ha sigut la primera junta que no ha presidit Manuel Fraga, que no ha assistit a la reunió.

stats