Política 11/08/2015

El PP redueix a "un tema d'estiu" la polèmica per la reunió amb Rato

Considera una "bogeria" demanar explicacions a Rajoy

Europa Press
3 min

MadridEl portaveu del PP a la comissió d'Interior del Congrés dels Diputats, Conrado Escobar, ha qualificat aquest dimarts de "qüestió d'estiu" la polèmica generada al voltant de la reunió mantinguda el juliol passat a Interior entre el ministre Jorge Fernández Díaz i Rodrigo Rato, investigat per corrupció. En aquest sentit, ha afegit que és una "bogeria" demanar explicacions o la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre una possible petició de compareixença de Rajoy, Escobar ha qualificat aquesta possibilitat com un "extrem de bogeria" i ha manifestat que "seria un gran ridícul que per una qüestió d'estiu com aquesta es demanés aquesta compareixença o la dimissió del president del govern" espanyol.

El ministre Fernández Díaz ha acceptat donar explicacions al Congrés i així ho ha sol·licitat aquest mateix dimarts. El titular d'Interior ha demanat comparèixer a la cambra baixa i probablement les seves explicacions sobre el que ha passat es produeixin aquest divendres. No obstant això, per Escobar la nota que va emetre ahir Interior "és tremendament clara". En l'esmentada nota el Ministeri afirma que a la reunió es van tractar temes personals i que el departament no va adoptar després cap decisió que afecti la seva situació processal.

Crítiques al PSOE

Per a Escobar "no tenen sentit" les declaracions del portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, a qui acusa d'estar immers en "una caça de bruixes" per "desgastar el govern espanyol des de qualsevol punt de vista". Segons la seva opinió "no té sentit parlar que es vol afavorir a persones del PP quan la reunió es fa en el ministeri amb un registre d'entrada i sortida, amb persones i uixers, amb transparència i sense intenció d'ocultar res", ha expressat.

"És un episodi més d'histèria", insisteix Escobar, tot i que admet que "no hi ha dubte que, amb els assumptes judicials que té pendent el senyor Rato, que el rebi en el ministeri és notícia" i "és normal que hi hagi dirigents del PP que demanin explicacions". Però insisteix que aquesta explicació "ja va venir a la nota".

Malgrat que aquest matí el portaveu d'Interior del PP al Congrés havia qualificat com "més que suficient" el comunicat emès per Interior, hores després ha donat la benvinguda a la iniciativa del ministre: "benvingudes les explicacions, els ciutadans necessiten explicacions. Estem en temps nous en què no hi ha res a amagar, no tenim res a amagar, lluitem contra la corrupció com mai en democràcia i una forma és la transparència".

Un ministre "sense pèls a la llengua"

A l'hora de referir-se al ministre, Escobar l'ha descrit com una persona "clara, transparent i sense pèls a la llengua" que ha pres la iniciativa de comparèixer i explicar en moments de transcendència i fins i tot "tragèdies en immigració". "En aquest cas que qualifico d'histèria política de l'oposició, que respon al moment en què vivim, el ministre ha volgut donar la cara i comparèixer aquest divendres, per donar totes les explicacions", ha sentenciat.

Pel que fa a Rato, Escobar ha dit no conèixer-lo i ha garantit que no sap amb qui més ha parlat. El diari 'El País' recull aquest dimarts unes declaracions de l'exvicepresident econòmic en què afirma que manté contactes habituals amb altres líders populars.

"No tinc idea de amb qui ha parlat. Em sembla normal que parli amb qui vulgui, hi té dret, una altra cosa és la conseqüència d'aquestes xerrades, com ja ha dit el ministre de l'interior, que va deixar molt clar en l'entrevista que hi havia temes dels que no parlarien", ha destacat Escobar. "Per descomptat el ministre de l'Interior i cap càrrec del govern farà cap gestió en aquests casos, ni a favor ni en contra", ha conclòs.

stats