Política 22/01/2011

Rajoy planteja modificar les pensions dels diputats i senadors

El PP assegura que, amb ells, la jubilació als 67 anys serà "voluntària"

Joan Rusiñol
1 min

SevillaMariano Rajoy ha anunciat, aprofitant la convenció del PP a Sevilla, que plantejarà "una revisió del sistema de pensions de diputats i senadors i l'eliminació de qualsevol privilegi". Actualment, les persones que ocupen aquest càrrec poden accedir a la jubilació màxima si han ocupat set anys l'escó. El PP vol modificar-ho aprofitant el debat obert pel govern espanyol sobre el model vigent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, també ha parlat de pensions a primera hora del matí. Segons ha dit, el PP farà de dic de contenció per evitar que l'edat legal de jubilació se situï de forma obligatòria als 67 anys. "Amb el PP, la jubilació als 67 no serà coactiva ni obligatòria, serà voluntària amb tot tipus d'incentius, fiscals, laborals i de cotització social".

La líder dels populars a Catalunya ha acusat el govern de Zapatero d'haver "retallat les pensions" i d'haver "trencat el pacte de Toledo".

A la mateixa taula rodona ha participat el líder del PP al Parlament Europeu, Jaime Mayor Oreja, que ha alertat d'una suposada "crisi de valors" i ha reclamat que es defensi el "dret a la vida". Segons ha dit, "el PSOE ha abraçat la cultura de la mort".

stats