Política 02/12/2011

Sánchez-Camacho: “Valorem que Mas comprengui la dificultat del pacte fiscal”

Els populars catalans celebraran un congrés a finals de març i la seva primera convenció municipal arran dels bons resultats obtinguts el 22-M

Guillem Genovès
1 min

BarcelonaEl Partit Popular ha celebrat aquest matí que Artur Mas mostri “més flexibilitat” davant del futur govern de Mariano Rajoy. A la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva del PP que ha tingut lloc aquest matí a Barcelona, Alícia Sánchez-Camacho ha dit que Mas “és conscient que la situació dels comptes de Madrid és complicada”, ja que el president de la Generalitat “coneix l'herència econòmica del tripartit i els socialistes”. En aquest sentit, la líder del PP català ha volgut remarcar que el que necessita Catalunya és un “pacte econòmic, i no fiscal” amb Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En referència a la possibilitat que el Govern organitzi una consulta popular si el govern de Rajoy rebutja el pacte fiscal, Sánchez-Camacho ha dit a Mas que s'oblidi de consultes “que no es poden convocar”, i ha avisat el president de la Generalitat que és al Govern “per solucionar problemes, no per crear-los”.

Pel que fa al calendari del PP per l'any que ve, l'executiva dels populars catalans ha convocat un congrés per a finals del mes de març de 2012, un cop s'hagi fet el congrés estatal que es celebrarà els dies 17, 18 i 19 de febrer a Andalusia. Posteriorment, convocaran quatre congressos provincials. A més, el primer semestre de l'any que ve faran una convenció municipal arran dels bons resultats que el PP va aconseguir a Catalunya el passat 22 de maig i que els va atorgar 473 regidors a tot el territori.

stats