Política 29/10/2016

El PP, sobre la renúncia de Sánchez: "L'únic que esperem és que el PSOE superi la seva crisi d'identitat"

Iceta expressa el seu suport a l'ex secretari general dels socialistes i Marta Rovira denuncia que "l'oposició ha dimitit"

Ara
2 min
El president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, al nou Congrés / EFE

BarcelonaLes reaccions a la renúncia del líder del PSOE, Pedro Sánchez, no s'han fet esperar i n'hi ha hagut de tots colors. El secretari general del PP al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro, ha mostrat respecte per la decisió de Sánchez i no ha volgut posar el dit a la llaga en la crisi del PSOE: "Nosaltres no volem interferir ni en les decisions d'altres partits, ni en les decisions personals dels seus diputats", ha assenyalat Bermúdez de Castro en declaracions recollides per l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el popular s'ha mostrat esperançat perquè el PSOE "superi aquesta situació", així com els seus "problemes i divisions internes". "Que superi d'una vegada la seva crisi d'identitat", ha afirmat el dirigent popular del Congrés. Per al PP, la recuperació del PSOE és "bona per a la democràcia" i també per "posar en marxa la legislatura", l'aritmètica de la qual fa que Mariano Rajoy necessiti l'aliança de socialistes i Ciutadans per governar. En aquest sentit, Bermúdez de Castro ha expressat la seva satisfacció per la decisió de la gestora socialista per "passar pàgina" dels "bloquejos, vetos i desavinences".

Una actitud ben diferent, però, ha mostrat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que manté el seu no a Rajoy. A través de Twitter, Iceta ha expressat el seu suport a Pedro Sánchez i el seu "màxim respecte" cap als qui "no es resignen". Iceta, que s'havia significat com un dels principals suports a Sánchez, ha destacat des del seu compte personal de Twitter l'"honor, dignitat i coherència" de l'exlíder socialista. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont també ha fet una piulada per valorar la investidura, criticant que el PSOE s'ha convertit "en la crossa necessària de la coalició PP-C's".

També s'ha posat al costat de Sánchez la cap de files dels socialistes balears i presidenta de les Illes, Francina Armengol: "Molts ens mantindrem lleials als nostres votants".

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, també s'ha referit a la votació i ha denunciat que "avui queda bloquejat el canvi" a l'estat espanyol i que amb l'abstenció del PSOE "es perpetua l'hegemonia de les elits i l'establishment" durant la seva intervenció a l'Assemblea Nacional que avui celebra EUiA a Barcelona. "L'oposició ha dimitit", ha dit Rovira. Davant d'aquest horitzó, la líder d'ERC ha dit que "l'oposició més forta que tindrà el PP serà la de Catalunya".

stats