Política 17/09/2013

El PP demana la dimissió del director de TV3 pel reportatge de l''InfoK' amb nens participant a la Via Catalana

Sánchez-Camacho veu "intolerable, vergonyós i miserable" l'emissió i creu que s'intentava "adoctrinar" els menors des de l'informatiu infantil del canal Super3

Ara / Agències
2 min
Captura de l'Infok

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dimarts la dimissió del director de TV3, Eugeni Sallent, per l'emissió del reportatge del programa infantil 'InfoK' al canal Super3 on apareixen nens catalans participant a la Via Catalana [veure el reportatge, minut 6:20].

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la líder dels populars, la televisió pública "ha utilitzat nens per difondre un missatge polític" i això "és intolerable, indignant, vergonyós i miserable". És per això que des de la seva formació han decidit "demanar responsabilitats immediates, la compareixença del director de TV3 al Parlament i la seva dimissió per fer adoctrinament partidista" amb els menors catalans.

"En qualsevol país democràtic tot això suposaria la dimissió immediata del responsable de la cadena de televisió", ha sentenciat Alícia Sánchez-Camacho. Segons ha dit, "és inadmissible que ho justifiquin dient que es fa pedagogia". "La llibertat s'ensenya amb el sentit crític de les coses, no condicionant la seva política amb adoctrinament partidista", ha dit la popular, que ha afegit que "no es poden condicionar les generacions futures amb un missatge independentista i partidista".

El tuit de Ciutadans

L'emissió del reportatge ja va provocar aquest dilluns les crítiques del diputat de Ciutadans Jordi Cañas, que en un tuit va fer aquesta afirmació: "Un dia TV3 deixarà d'estar segrestada per aquells que fomenten la pedagogia de l'odi a Espanya fins i tot en el seu canal infantil per ser de tots".

El ressò a 'El Mundo' i 'La Razón'

La notícia ha ocupat portada aquest dimarts a 'El Mundo' i 'La Razón'. 'La Razón' ho ha qualificat de "No-Do infantil de Mas" i 'El Mundo' ha afirmat en primera plana: "'Espanya s'haurà de rendir': TV3 va fer servir nens que participaven a la Via Catalana per fomentar l'independentisme en un informatiu infantil".

"Espanya al final es rendirà"

A la notícia de l''InfoK' s'explica de manera didàctica com es va muntar la cadena humana de la Diada. PP, Ciutadans i alguns mitjans de comunicació estatals han criticat sobretot que hi aparegui l'opinió de diversos nens. Entre els testimonis un nen diu que "volem que Catalunya sigui un país lliure" i un altre que "Espanya al final es rendirà". És habitual que l'informatiu infantil 'InfoK' del canal Super3 expliqui notícies de política adaptades als més petits, amb l'objectiu d'apropar-los a l'actualitat.

El Govern hi veu "ignorància" o "mala fe"

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que les informacions que comparen el programa 'InfoK' amb el No-Do només s'han pogut fer "des de la ignorància o des de la mala fe". El portaveu ha lamentat "la distorsió de la realitat" que intenta fer un sector de la premsa espanyola en comptes d'entendre que el procés que es viu a Catalunya "mereix una resposta democràtica".

stats