Política 26/06/2017

El PP de Terrassa obligarà Ballart a posicionar-se sobre la cessió d'espais municipals per a l'1-O

Els populars, que portaran la resolució al ple de dijous, recorden que la direcció del PSC rebutja la celebració del referèndum

Acn
1 min
El PP de Terrassa portarà al ple de dijous una proposta de resolució que obligarà Ballart a posicionar-se sobre la cessió d'espais municipals per l'1-O

BarcelonaEl PP de Terrassa ha presentat una proposta de resolució que es votarà dijous en què demana al consistori que rebutgi la cessió de "mitjans materials i personal municipal", així com la sortida de l'Ajuntament de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La composició del ple, de majoria sobiranista, fa pensar que la moció no prosperarà, però tot i això el debat obligarà l'alcalde, Jordi Ballart (PSC), a posicionar-se obertament sobre la cessió d'espais municipals. Ballart ja ha manifestat en diverses ocasions que no posarà obstacles perquè la gent pugui votar, però no ha especificat si està disposat a col·laborar-hi.

"No soc ningú per prohibir el dret a vot", va piular dies enrere Jordi Ballart, que s'ha erigit com un dels batlles socialistes més benvolents amb la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre: "A Terrassa no serà l'alcalde qui impedeixi el vot dels terrassencs", va afirmar en un altre comentari a les xarxes socials.

La proposta que el PP porta a votació recorda al batlle que també el PSC rebutja la celebració del referèndum i demana que l'Ajuntament es comprometi a complir la legalitat espanyola. El text aprovat per la cúpula socialista i que s'ha fet arribar a tots els grups municipals aconsella que si el Govern demana la col·laboració dels ajuntaments per tirar endavant la votació s'exigeixi la petició "de manera oficial i per escrit" i es demani un "informe escrit i signat" pel secretari municipal. El text del PP proposa que Ballart signi tota la documentació que sigui necessària per donar compliment a aquests acords.

stats