Política 29/05/2012

El PP insta Unió a votar al ple del pacte fiscal separadament de CDC

Sánchez-Camacho ha insistit que hi ha "discrepàncies rellevants sobre el model de finançament i la Hisenda fiscal", i ha demanat al Govern que busqui primer el seu propi denominador comú

Sara González
1 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha burxat avui en les afirmacions contradictòries que s'han fet a CiU en els darrers dies. La líder popular ha afirmat que dins de CiU hi ha una part que sí que és partidària de no modificar les línies vermelles del pacte fiscal i anar, si cal, cap a un xoc de trens amb Espanya, mentre que una altra part està disposada "a posar seny per evitar una confrontació". "Que els diputats d'Unió facin una votació diferenciada al ple del juliol", ha proposat Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent ha insistit que hi ha "discrepàncies rellevants sobre el model de finançament i la Hisenda fiscal", i ha instat el Govern a buscar primer el seu propi denominador comú. Camacho ha assegurat que la cimera del pacte fiscal que se celebrarà demà ha de servir per evitar que el ple del Parlament que de juliol "suposi un xoc de trens o confrontació amb Catalunya". La líder popular ha afegit que si realment CiU no s'enroca en les línies vermelles i està disposat a negociar una millora del finançament buscant els punts de trobada i sense sortir de la Lofca, el PP estaria disposat a abstenir-se en la votació del ple.

Els populars, que critiquen que el govern no hagi elaborat una ordre del dia de la cimera ni un document per debatre, demanaran que el nou model fiscal tingui com a prioritat no augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans i millorar el finançament de les polítiques socials de Catalunya.

stats