Política 30/09/2014

El PP del Vendrell es trenca després de la votació de la moció del 9-N

Una regidora es dóna de baixa el partit perquè no comparteix la decisió del grup municipal d'abandonar el govern municipal després que aquest aprovés la moció sobiranista

Acn
2 min

Una de les regidores del PP a l'Ajuntament del Vendrell, Maria Teresa Mercader, ha anunciat, a través d'un comunicat, que ha decidit sol·licitar la baixa com a militant del partit per no compartir la decisió del grup municipal d'abandonar el govern municipal, d'ampli consens, pel suport del consistori a la consulta del 9-N. Les dues regidores del PP formaven part de l'equip de govern de l'Ajuntament del Vendrell, juntament amb PSC, CiU i JpV, però van anunciar que passen a l'oposició després que el ple de l'Ajuntament aprovés, el passat dissabte, la moció que dóna suport a la consulta del 9-N amb els vots del govern menys el PP. Mercader ja no va assistir al ple de dissabte on l'altra regidora del PP va anunciar que si s'aprovava la moció el grup popular sortiria del govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mercader creu que és un "greu error" barrejar la política general amb la municipal, i que ella ha decidit "continuar treballant" pel seu municipi. "No puc compartir la decisió d'abandonar el govern municipal i no puc entendre perquè el PP no pot continuar al govern municipal com sí que es fa a altres municipis o al Consell Comarcal", ha afegit. Mercader assegura que l'objectiu del govern d'ampli consens que hi ha a l'Ajuntament del Vendrell, entre forces polítiques molt diferents, és "superar la difícil situació en què es troba el municipi, tant a nivell de convivència com de cohesió social. Un repte que continua en vigor". Per la regidora, la mesura que ha decidit prendre el PP al Vendrell "demostra que prioritza per sobre del municipi els interessos polítics generals, i aquest no és el compromís que vaig adquirir amb la ciutadania".

En un comunicat, el grup municipal del PP argumenta la seva decisió pel suport a una "il·legalitat que ha dictaminat el Tribunal Constitucional". També retreu a l'alcalde, el socialista Martí Carnicer, haver avançat la sessió del ple a dissabte tot i que estava "prevista" per dimarts, "davant la possibilitat que en aquesta dat la consulta ja fos il·legal, tal i com ha passat". En aquest sentit, les regidores Maria Teresa Mercader i Elisabet Rodríguez, acusen els fins ara socis de govern d'haver utilitzat els terminis "per acollir-se a una il·legalitat de forma conscient i premeditada", fet que consideren "inadmissible".

La moció de suport al 9N es va aprovar amb 13 vots a favor, quatre en contra i una abstenció. Els vots en contra van ser de la regidora del PP Elisabet Martínez i de tres regidors de la PxC. L’abstenció va ser de la regidora socialista Laia Gomis. Hi van votar a favor CiU, el PSC (tots menys una regidora) i JpV. No van assistir al Ple dos representants de la PxC (August Armengol i Araceli Bundó) i una del PP, Teresa Mercader.

stats