Política 22/06/2017

El PP abandona la comissió d'investigació de l'operació Catalunya

La diputada Esperanza García afirma que les últimes sessions s'han convertit en "l'espectacle de l'insult" i denuncia "partidisme" de la presidenta de la comissió

Ara
2 min
La diputada del PP Esperanza García, en una roda de premsa al Parlament

BarcelonaEl grup parlamentari del PP ha decidit aquest dijous abandonar la comissió d'investigació de l'operació Catalunya, després que s'hagi "convertit en l'espectacle de l'insult" i que s'hagi "utilitzat el PP per alimentar el circ".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquestes paraules ha justificat la fins ara portaveu dels populars a la comissió, Esperanza García, la sortida del PP, que també ha denunciat "partidisme" de la presidenta del grup de treball, Alba Vergés. "Hem pres la decisió de no col·laborar més en els seus numerets", ha dit García a través d'un comunicat, i ha criticat els partits independentistes per voler "tapar la corrupció d'alguns polítics" a través de la comissió.

La baixa del PP se suma a la del PSC, que d'inici ja no va voler participar-hi, arran del veto de JxSí i la CUP a tots els grups de treball que va presentar l'oposició a la comissió d'investigació del cas Santi Vidal. "Ens hi vam mantenir perquè no tenim cap por i perquè pensàvem que podríem aclarir les mentides dels grups independentistes", ha explicat García. Ara, però, els populars consideren que les últimes sessions han demostrat que les forces sobiranistes "no volen aclarir res i l'únic que volen és carregar contra el PP per distreure l'atenció".

No han sigut poques les topades de la membre del PP -que sempre ha qüestionat l'existència de l'operació Catalunya- amb els compareixents. De fet, en nombroses ocasions García ha abandonat les sessions de treball abans que finalitzessin. El detonant va ser dimarts, quan, juntament amb el diputat Sergio Santamaría, va marxar abans d'hora després d'una enganxada amb l'exdirector de Método 3 Francisco Marco.

"No poden assumir tanta porqueria"

El portaveu adjunt del grup parlamentari de JxSí, Roger Torrent, ha sentenciat que els populars han abandonat l'òrgan perquè "no poden assumir tanta porqueria que està sortint de les clavegueres de l'Estat". A més, Torrent ha afegit que el PP és "justament qui ha fet més escàndol" en la comissió que presideix Vergés, i ha acusat el grup de Xavier García Albiol de "mofar-se" dels compareixents en cada sessió de la comissió.

Així, el fet que el PP marxi de la comissió "no és res més que una excusa", a parer de Torrent. "Fins ara feia mala olor i sentíem la pudor, però ara ja està sortint tota la porqueria", ha constatat el portaveu adjunt de JxSí sobre les anomenades clavegueres de l'Estat. Finalment, segons el diputat independentista, els populars busquen excuses a Madrid per aturar la comissió, perquè no s'investigui i perquè no hi compareguin policies ni càrrecs polítics, i al Parlament marxen perquè "no poden assumir tanta veritat".

stats