Política 11/11/2014

El PP rebutja unes anticipades perquè "generarien inestabilitat i incertesa"

El portaveu popular, Enric Millo, lamenta que Mas es mantingui "enrocat en la decisió erràtica de governar per als 1,8 milions de catalans que van votar sí-sí"

L. Vicens / N. Orriols
2 min

BarcelonaEl PP ha respost l'anunci de Mas de reunir els partits sobiranistes per parlar sobre una eventual convocatòria d'eleccions anticipades. El portaveu popular, Enric Millo, ha assegurat que el seu partit no està a favor d'aquesta convocatòria perquè un avançament electoral "generaria inestabilitat i incertesa" i ha emplaçat Mas a "governar d'una vegada". "Ens martiritzarà un any més", ha dit Millo. Per als populars, aquestes reunions serien "la reedició del Pacte del Tinell [el del tripartit]", que al seu parer és "antidemocràtic, vergonyant i pervers" perquè té "com a únic objectiu excloure el PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo s'ha mostrat molt crític amb el 9-N. Tot i que ha començat mostrant el seu "respecte absolut" per als 2,3 milions de catalans que van votar, ha posat de relleu que "dos terços no van anar a votar i sembla que no siguin catalans, no han rebut cap comentari per part de Mas i també es mereixen el seu respecte".

"Mas ha perdut una gran oportunitat per rectificar el seu rumb", ha dit Millo, perquè al seu parer, "insisteix en mantenir-se enrocat en la decisió erràtica de governar per a 1,8 milions de catalans" que van votar sí-sí el passat 9-N, "un acte de precampanya electoral pagat per tots". "Per la resta, està fent deixadesa de funcions", ha argumentat. Millo també ha lamentat que Mas "s'entossudeixi en un camí que no porta enlloc i no té el suport de la majoria de catalans". El dirigent del PP ha volgut dirigir-se directament als 4 milions de catalans "que no va seguir la proposta" del Govern: "A tots aquells que se senten orfes, el PP els hi vol dir que hi ha algú disposat a defensar els seus interessos, necessitats i esperances", ha dit Millo.

No donaran suport als pressupostos

Tot i que el portaveu popular ha insistit en què el què més convé ara és aprovar els comptes públics, Millo ha avançat que el PP "no es planteja donar suport a CiU". "Ells mateixos es tanquen les portes", ha afirmat. Millo també ha criticat que Mas se situï per "sobre de les lleis" i ha recordat que "tothom qui se les salti, ha de rendir comptes a la justícia".

stats