Política 29/12/2014

El PP es presentarà a municipals i autonòmiques com a "garant de la cohesió d'Espanya"

Diu que oferirà als ciutadans governs "honrats", "austers" i "transparents". Relega a l'últim punt del programa la lluita contra l'atur

Agències
3 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal (al centre). EFE

MadridEl PP ha aprovat aquest dilluns les bases del programa marc per presentar-se a les autonòmiques i municipals del 24 de maig. I ho ha fet relegant a l'últim punt de la nota de premsa la lluita contra l'atur. Per la formació liderada per Mariano Rajoy, tant les comunitats com les entitats locals són les "garants de la cohesió d'Espanya", i és així com el PP es vol presentar als comicis del maig. L'objectiu és continuar amb el projecte de "recuperació nacional" començat el desembre del 2011, quan van tornar a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En definitiva, el document avala el discurs de balanç de Rajoy el dia de Sant Esteve. En el programa, subratllarà que els sacrificis d'aquests quatre anys "han valgut la pena" i que no és moment d'"engegar a rodar" els beneficis que ha produït l'esforç que s'ha fet. A més, destacarà que el seu partit està "a punt" per liderar la regeneració de la vida política d'Espanya i oferirà als espanyols "governs honrats, responsables, austers, eficaços i transparents".

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha presidit la reunió a la seu central del partit. Al document marc s'hi incorporaran després les aportacions que facin els ciutadans, com ja es va fer amb el programa de les europees.

Conscient del mal que han fet al partit alguns casos de corrupció que afecten militants de la formació, el PP farà èmfasi en les mesures de regeneració democràtica que s'han adoptat en aquesta legislatura. "Serà un programa amb propostes per perseguir i derrotar la corrupció en tots els àmbits de la societat, amb tots els mitjans que ens donen les lleis i l'estat de dret", segons diu un comunicat difós per la formació.

Projecte de recuperació nacional

Pel PP, és "fonamental" fer que el civisme, la transparència, l'exemplaritat, la rendició de comptes i l'assumpció de responsabilitat tornin a ser presents en "el cor de l'acció política". Amb aquesta idea, el programa explicarà que el PP està "a punt i preparat per liderar la regeneració de la vida política, econòmica i social del país".

"Totes les mesures que proposarà el PP als ciutadans tindran com a eix fonamental la recuperació de la confiança en les administracions i institucions i el gran projecte de recuperació nacional que s'està duent a terme", afegeix.

Segons el PP, Espanya necessita "un temps nou" per a la política. Per a això ofereix als espanyols governs "honrats, responsables, amb bon criteri, austers, eficaços i transparents". "El PP vol governar a les autonomies i municipis amb la veritat i amb credibilitat", assegura.

Així mateix, el programa que el PP presentarà a les eleccions té com a "finalitat clara" dir als espanyols que "els sacrificis d'aquests quatre anys han valgut la pena" i que ara no és moment d'"engegar a rodar" els esforços que s'han fet.

Al seu entendre, en aquests anys no ha cessat en el seu afany de treure Espanya de la crisi i tornar el país al camí del creixement, amb "una agenda reformista sense parangó". "La tasca no ha estat fàcil, però ara la meta ja no és la incipient recuperació, sinó millorar fins i tot la situació que tenia Espanya abans de la crisi, i per això és imprescindible un suport majoritari dels ciutadans al PP a les autonòmiques i municipals", afegeix.

A més, el programa marc autonòmic i municipal es basarà en la realitat que els municipis i les autonomies són els garants de la cohesió d'Espanya, alhora que reivindicarà la Constitució perquè és on hi ha les arrels del passat d'Espanya i els fonaments del seu futur.

El valor del consens

També defensarà el valor del consens com el millor instrument per al progrés nacional. "Sempre cal posar el que ens uneix per sobre del que ens separa; cal situar el respecte per sobre de l'ofensa i l'acord per sobre de la imposició", sosté en aquest comunicat.

El programa marc inclourà propostes per consolidar la tendència de creació d'ocupació, amb especial atenció als aturats de llarga durada, els joves i les dones. A més, diu que "redoblarà" els esforços amb els que ho estan passant més malament.

En aquesta línia, avança que el programa pretén tornar a les famílies "el reconeixement i el suport que han prestat en els pitjors moments de la crisi". Igualment, el programa marcarà com a objectiu prioritari eradicar de la nostra societat la xacra de la violència de gènere.

En la reunió que ha presidit Cospedal hi ha participat també el vice secretari general de Política Autonòmica i Local, Javier Arenas, i el vice secretari general d'Estudis i Programes, Esteban González Pons, així com els responsables territorials dels programes amb què el PP concorrerà a les eleccions autonòmiques i municipals.

stats