POLÍTICA
Política 18/01/2012

El PP avisa Mas que no segueixi "jugant" a la geometria variable perquè no sempre li sortirà bé

La presidenta del PP català adverteix el president que no pot "dialogar amb tothom" a la vegada en benefici de l'estabilitat. Mas replica que dialogarà amb tothom com creu que també farà el PP a Madrid

M.colomer
1 min

BarcelonaEl PP vol que el president de la Generalitat, Artur Mas, es decideixi, triï soci estable i deixi de "jugar a dialogar amb tothom". Durant la sessió de control al president, Camacho -que ha tornar a mostrar voluntat de pactar el pressupost amb el Govern (de moment ha retirat l'esmena a la totalitat)- ha llançat un avís a navegants: "El PP actuarà amb responsabilitat, però no jugui sempre a la geometria variable perquè no sempre li sortirà bé". Mas li ha respost que no pensa renunciar a mantenir obert el diàleg amb totes les formacions parlamentàries, de la mateixa manera que ho farà, li ha etzibat, el PP a Madrid. "No em digui que no hem de parlar amb els demés, perquè vostès també a Madrid també parlaran amb l'oposició i el partit socialista". "Amb vostès arribarem a acords, però comprendrà que mantindrem una actitud constructiva amb tots grups", ha replicat el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC recorda a Mas que Rajoy no el necessita

A l'altra banda, davant la reunió que Mas mantindrà amb Rajoy l'1 de febrer, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha recordat que els populars no necessiten CiU per res al Congrés. Però Mas ha replicat que tampoc el Govern necessita el PSC al Parlament i no per això renuncia a arribar a acords de país amb els socialistes catalans. Nadal també ha retret a Mas la "manca de lleialtat institucional del Govern amb els ajuntaments", i ha citat la paralització de la Llei de barris o l'impagament de les escoles bressol. Mas ha reconegut els problemes de la Generalitat per pagar els deutes, si bé ha confiat que les mesures acordades en el marc del Consell de Política Fiscal ajudaran a solucionar-ho.

stats