Política 21/05/2012

El PP adverteix que la cimera del pacte fiscal fracassarà si hi ha propostes "maximalistes"

El portaveu popular acusa el Govern de treure "l'espantall" de les eleccions anticipades per aconseguir "adhesions" al concert econòmic

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu del PP, Enric Millo, ha alertat que qui assisteixi a la cimera del 30 de maig amb "posicions maximalistes" sobre el pacte fiscal serà el responsable del "fracàs" del nou model de finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el dirigent popular, si el que busca CiU és tan sols "adhesions" a la seva proposta actual, s'acabarà quedant sola amb ERC defensant-la. De fet, Millo considera que al Govern se li "veu el llautó" i treu "l'espantall de les eleccions anticipades" per aconseguir "l'adhesió" al concert.

Els populars asseguren que assistiren a la cimera convocada pel president de la Generalitat, Artur Mas, amb "esperit constructiu i a la recerca del màxim comú denominador" i fan una crida a no "accentuar les divergències". Segons Millo, cal cercar el consens per no portar Catalunya a la "crispació i a la confrontació" i utilitzar aquesta situació com a "caldo de cultiu" per convocar unes eleccions anticipades. A més, ha avisat que "el pitjor" que podria passar és que algun partit assistís a la cimera "amb voluntat d'exclusió", i ha insistit que un acord sense el PP està condemnat al fracàs.

Reunió de Duran i Navarro

Sobre la reunió que demà mantindran el líder del PSC, Pere Navarro, i el d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, el portaveu popular ha destacat que li "sorprendria" que aquells que tenen la responsabilitat de treure el país de la crisi busquin "aliances amb els responsables del forat". "Nosaltres tenim interlocució directa amb el Govern i les converses que tenim són amb el president de la Generalitat", ha presumit Millo.

stats