Política 02/07/2012

El PP no considera prioritari debatre sobre les preferents a la comissió d'investigació de les caixes

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, assegura que el seu partit "no vetarà cap compareixença"

Sara González
1 min

BarcelonaEls populars ho han deixat ben clar: a la comissió d'investigació de les caixes que es constitueix aquesta tarda "la prioritat és que compareguin els responsables de les caixes que han rebut fons públics" i, per tant, no que donin explicacions els responsables d'entitats financeres que han estat motiu de polèmica per les participacions preferents però que no han rebut diner públic ni tampoc dirigents de l'actual govern de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha explicat que la prioritat és aquesta, tot i que el seu partit "no vetarà cap compareixença". Davant partits de l'oposició que han demanat que compareguin dirigents com el ministre Luis de Guindos, Camacho ha subratllat que la comissió "no ha de ser utilitzada per generar un escenari mediàtic de compareixences" de càrrecs del govern de Rajoy.

"No volem que es traslladi la responsabilitat fora de Catalunya", ha insistit la líder popular, qui ha afirmat que les responsabilitats "civils i penals" s'han de buscar en els responsables d'aquestes caixes que han estat ajudades amb fons públics i en els càrrecs de l'anterior i de l'actual Govern de la Generalitat. "Primer que compareguin els d'aquí", ha deixat clar Camacho, qui ha afegit que no vetaran, "si cal", les explicacions de responsables d'òrgans supervisors.

stats