Política 29/11/2016

PP i Podem, units en la defensa de la visita del rei emèrit a Cuba

El partit lila protesta perquè voldria que s'enviés "algú de més abast", però coincideix amb els conservadors que cal representació oficial

Dani Sánchez Ugart
1 min
PP i Podem, units en la defensa de la visita del rei emèrit a Cuba

MadridLa presència de Joan Carles de Borbó als funerals d'estat per al líder de la Revolució Cubana, Fidel Castro, està aixecant les crítiques d'algunes formacions polítiques espanyoles, com el PDECat, però també està generant consensos poc habituals. El PP, Podem i el PSOE han defensat aquest dimarts la conveniència que Espanya enviï representació oficial als funerals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu dels conservadors, Rafael Hernando, ha considerat que la presència de Joan Carles de Borbó envia un missatge de la necessitat de democratització al país, perquè, segons ell, el rei emèrit és un "símbol" de la transició de la dictadura a la democràcia.

Per la seva banda, el portaveu d'Units Podem, Íñigo Errejón, ha coincidit en la conveniència que Espanya enviï una representació oficial a Cuba per acomiadar Castro, però ha lamentat que no sigui una figura de "més abast" perquè Espanya "recuperi" influència a l'Amèrica Llatina. Des del PSOE, Antonio Hernando ha considerat que és "raonable" que les relacions d'Espanya amb Cuba es mantinguin, i per això és apropiat el viatge.

Altres grups, com el PDECat, no han estat d'acord amb la decisió. El portaveu de la formació catalana inclosa al grup mixt, Francesc Homs, ha titllat de "broma" que el rei emèrit visiti Cuba "al costat d'Anna Gabriel".

stats