Política 09/08/2012

El PP burxa en el dèficit entre territoris catalans per combatre el concert

A la campanya del setembre el PP recordarà, per contrarestar la reivindicació, que Barcelona pateix un dèficit fiscal del 13% respecte la resta de províncies

Sara González
1 min
COMBATIUS AMB EL NO  Camacho i Enric Millo, al centre, capitanegen un PP que vol combatre el concert a base d'arguments que quallin en la ciutadania.

BarcelonaDividideix i venceràs. Aquesta és la màxima per la qual es regirà el PP a l'hora de contrarestar la reivindicació del concert econòmic que el Govern posarà sobre la taula de Mariano Rajoy aquesta tardor. Segons ha pogut saber l'ARA, els populars preparen un argumentari en el qual es denunciarà que l'executiu català no aplica dins del territori els criteris d'inversió que exigeix al govern espanyol i que Barcelona pateix un dèficit fiscal del 13% respecte la resta de províncies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit d'Alícia Sánchez-Camacho ja va advertir abans de començar l'estiu que el seu partit volia ser el dic de contenció del sobiranisme i que per això estava disposat a fer una campanya –que probablement serà batejada amb el lema Dret a saber– per rebatre cadascun dels arguments que donin ales a l'estat propi.

En el capítol que farà referència al dèficit fiscal del 8% del PIB que la Generalitat denuncia que pateix per part de l'Estat, l'argumentari del PP –que ha de rebre el vist-i-plau de l'executiva just després del període estival– explicarà que el Govern inverteix a Barcelona "per sota de la seva contribució al PIB de Catalunya".

Les dades que pretenen publicitar els populars apunten que Barcelona genera el 75% del PIB català mentre que la Generalitat només destina a la capital catalana un 66% de les seves inversions.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats