13/05/2015

El PP busca deixar en evidència el “perillós” Rivera

2 min
El líder del PP, Mariano Rajoy, va fer campanya ahir a Extremadura i a Castella-la Manxa.

MadridDia calorós ahir a la Manxa, que el president espanyol -camisa clara i mànigues arremangades- va aprofitar per donar una mica més d’intensitat a una campanya electoral que encara va a mig gas, tret, segurament, de Barcelona. En un acte a Talavera de la Reina, Mariano Rajoy i María Dolores de Cospedal, la seva mà dreta, van passar a l’atac contra Ciutadans, el gran rival en la lluita pel centre. L’objectiu, posar en evidència les suposades contradiccions d’Albert Rivera, un home sobreexposat a les càmeres i als focus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El to de la secretària general del PP i aspirant a la reelecció a Castella-la Manxa va ser aspre, propi de qui se la juga en primera línia en aquestes eleccions; el de Rajoy, més condescendent, des de la veterania de qui fa anys que governa. “Que perillós un líder polític que digui que amb els de més de 35 anys no s’hi pot comptar”, va exclamar Cospedal, lamentant l’opinió de Rivera que el canvi polític a Espanya l’han de liderar els nascuts en democràcia. El comentari li va servir per preguntar-se si vol llençar a la “brossa” la gent gran i qüestionar què passaria amb les pensions si governés C’s. També li va retreure que proposi un debat amb Rajoy, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, ja que els comicis del dia 24 són autonòmics i municipals. El PP veu una “presa de pèl” que la formació taronja vagi a les urnes només amb un programa genèric, sense mesures concretes, segons diu, per a cada territori.

Enfront dels nous partits emergents, el cap de l’executiu espanyol defensa que els populars ofereixen “idees profundes i conviccions fermes”. Conscient que la seva marca política no passa pel millor moment, va provar d’injectar autoestima als simpatitzants, exhibint la feina feta aquests quatre anys i presumint de la història de la formació. En una altra referència implícita a Rivera, va recordar que el PP va néixer “amb la democràcia i en democràcia” -obviant els orígens del seu president fundador, Manuel Fraga- i no pas l’últim “quart d’hora”. Una cosa és governar, va reblar Rajoy, i una altra de molt diferent participar en tertúlies a la televisió. Afirma que el 24-M caldrà triar entre ells o els que “frivolitzen”. Al PSOE el retrata com un fre a la recuperació.

Aznar entra en campanya

A Saragossa l’expresident espanyol José María Aznar va protagonitzar el seu primer acte de campanya. Allà va instar el partit a superar “la temptació del desànim” i va convidar a “tornar” els electors que pensen que “votant altres partits en realitat s’està votant el PP”.

stats