Política 06/03/2015

El regidor del PP que va denunciar el cas Gürtel: "Com no he de tenir por després d'haver destapat la trama de corrupció més gran d'Espanya!"

José Luis Peñas explica a RAC1 com va decidir enregistrar d'amagat durant dos anys les converses dels tripijocs de Correa

Ara
2 min
Francisco Correa en arribar a l'Audiència Nacional aquest dijous / EFE

BarcelonaL'any 2007 un jove regidor del PP de Majadahonda entra a l'oficina de la UDEF amb un CD amb 18 hores de gravació. Durant dos anys havia anat enregistrant amb una gravadora amagada a la butxaca de la caçadora reunions amb un amic seu: Francisco Correa. Gràcies a la seva dona, Carmen Rodríguez, cap de gabinet de l'alcalde de Majadahonda, havia aconseguit entrar en el seu entorn íntim i ser present en tota mena de converses sobre tripijocs a diferents administracions a l'entorn del PP. Aquell CD contenia les proves necessàries per investigar la trama de corrupció més gran de la història d'Espanya: la trama Gürtel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

José Luis Peñas, ja exregidor, expulsat fa uns anys del PP i imputat també pel cas Gürtel, se sent «satisfet» pel desenllaç d'aquell esforç: ahir el jutge Pablo Ruz, sense esperar-se ni tan sols que es rebutgessin tots els recursos presentats contra la seva anterior resolució (en falten quatre) i en plena precampanya d’unes municipals i autonòmiques en què el PP no té les enquestes de cara, va decretar l’obertura del judici oral contra Francisco Correa, el considerat cap de la xarxa Gürtel; els extresorers del PP Luis Bárcenas, Álvaro Lapuerta i Ángel Sanchís, i 36 persones més pels tripijocs comesos durant la primera etapa d’actuació de la trama corrupta a l’entorn del partit de Mariano Rajoy, la compresa entre el 1999 i el 2005.

"Jo era una persona normal i corrent que en un moment donat pren una decisió", ha explicat aquest matí en una entrevista a El Món a RAC1. "Vaig entrar tard en política, i hi tenia més distància del que és habitual. Per això em va sorprendre tot el que vaig sentir". L'endemà de sentir parlar a Correa dels seus tripijocs, decideix enregistrar-ho. Ho va fer després de parlar-ho amb la seva dona i "coneixent els riscos".

"Mai a la vida em penediré del que he fet", assegura. Però admet que té por. "Com no he de tenir por després d'haver destapat la trama de corrupció més gran d'Espanya!", exclama. Ha rebut trucades i amenaces però no es penedeix de res.

Peñas recorda que la denúncia que va presentar fa 8 anys "es quedava curta" i ha denunciat l'obstrucció del PP. "El PP s'ha encarregat de posar totes les traves possibles i el sistema judicial no s'ha atrevit a saltar-les". Lamenta que ni Aznar ni cap alt càrrec de l'antiga cúpula del PP estigui processat.

stats