Política 29/07/2015

El PP diu que la designació d'Albiol "evita la provocació" i reforça el seu discurs "d'absoluta moderació" a Catalunya

Pablo Casado argumenta que l'exalcalde de Badalona és un candidat que encarna "joventut i experiència" i reivindica el PP com "l'únic partit que defensa sense estridències la unitat d'Espanya"

Acn
2 min
Pablo Casado, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha abordat aquest dimecres a fons la situació a Catalunya durant una reunió amb els presidents provincials del seu partit, que s'ha celebrat hores abans de la presentació de Xavier García Albiol com a candidat a les eleccions del 27-S. Segons ha explicat el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, el president espanyol considera la designació d'Albiol un exemple de la "moderació" que la seva formació defensa a Catalunya, on espera assolir acords després del 27-S amb forces com C's, i també el PSC, i UDC "si decideixen abandonar amb fermesa la via secessionista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha estat una reunió de més de dues hores en què la cúpula del PP –també la número dos de la llista per Barcelona, Andrea Levy, que compaginarà les dues tasques– ha abordat a fons l'escenari català. Contràriament a les crítiques que rep la figura de García Albiol, els populars afirmen que el discurs que mantenen a Catalunya és "d'absoluta moderació" i que són "l'únic partit que defensa sense estridències la unitat d'Espanya", una afirmació que contraposen al tarannà de Ciutadans.

Casado ha recordat que Albiol és un candidat "conegut" que s'ha sotmès amb èxit al veredicte de les urnes a les últimes eleccions municipals i que encarna "joventut i experiència". Segons el vicesecretari de comunicació, en aquests moments el PP "està evitant la provocació i la confrontació" a Catalunya, i ha afirmat que no els "trobaran en debats identitaris que l'únic que fan és dividir la societat".

Amb tot, els populars apel·len al consens i a acords amb altres forces que no comparteixen el full de ruta sobiranista, "sobretot" amb Ciutadans, però "també amb el PSC i UDC". "En aquest consens ens trobaran", ha dit, perquè "sempre hem demostrat que sabem pactar i que som responsables amb els pactes, com es va demostrar al pacte del Majestic".

El PP es "bolcarà" a Catalunya

Rajoy presidirà aquest dimecres l'acte de presentació de García Albiol. La voluntat del PP, segons Casado, és desplegar amb força el seu discurs a Catalunya. "El partit es bolcarà en aquesta comunitat autònoma en unes eleccions que pensem que són fonamentals tant per a Catalunya com per a la resta d'Espanya", ha sentenciat.

stats