Política 16/04/2014

El PP demana explicacions al PSOE sobre el suposat frau en cursos de formació d'Andalusia

Els socialistes demanen que es posi el cas en mans de la Justícia

Ara
1 min

Barcelona"On són els 2.000 milions d'euros previstos amb fons europeus per a formació de desocupats?". Aquesta és la pregunta que ha adreçat el portaveu del PP andalús, Elías Bedondo, a la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, el dia després que s'hagi fet públic que el ministeri d'Interior està investigant un suposat frau en cursos de formació a Màlaga, Almeria i Granada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La corrupció a Andalusia per part del PSOE ha estat generalitzada tots aquests anys", ha insistit Bedondo en declaracions a la Cope. La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia i la Fiscalia Anticorrupció estan investigant irregularitats en cursos de formació subvencionats per la Junta d'Andalusia entre els anys 2007 i 2013. Fonts de la investigació apunten que la quantitat defraudada podria oscil·lar entre els 20 i els 40 milions d'euros.

Per ara, han estat interrogades unes 300 persones a Màlaga per suposats cursos que no es van arribar a impartir i que es van justificar amb assistents ficticis i per incompliments en contractacions que inicialment eren indispensables per obtenir un ajut públic.

El cas està, a hores d'ara, en mans de la investigació policial i és per això que el PSOE ha exigit que es posi ja en mans de la justícia. "No sé què espera Interior, després d'haver-ho explicat als diaris, per passar-ho a la justícia perquè actuï amb contundència i rapidesa", ha assegurat el secretari d'Organització del PSOE, Óscar López. La secretària de Salut i Consum dels socialistes andalusos, Estefanía Martín Palop, ha dit que la seva formació serà "implacable" si s'han de prendre mesures derivades de la investigació.

stats