LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 18/04/2011

El PP porta el fons de competitivitat al Senat però no al Congrés

Sánchez-Camacho augura un pacte de CiU amb ERC pel pressupost

Redacció
1 min

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, creu que CiU ha iniciat un "acostament cada vegada més evident" a ERC per pactar els pressupostos de la Generalitat, i ha avalat un front comú amb el Govern perquè els 1.450 milions del Fons de Competitivitat arribin aquest any a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Sánchez-Camacho ha afirmat que, després de garantir-se la investidura amb l'abstenció del PSC, CiU està posant de manifest als últims dies que té interès a buscar el suport d'ERC per tirar endavant els comptes per a 2011. La líder del PP català ha alertat que, per comptar amb els vots d'ERC, la federació cedirà als plantejaments "independentistes" d'ERC i tancarà uns comptes que acabaran generant "més atur".

També ha recordat a CiU que abans del 30 d'abril ha de presentar als grups parlamentaris un projecte de pressupostos, i que no es conformarà amb què el Govern presenti les "línies estratègiques" dels comptes per a 2011, perquè una moció aprovada al Parlament l'obliga a presentar el projecte al complet.

Al Senat sí, al Congrés no

D'altra banda, Sánchez-Camacho ha recordat que aquesta setmana presentarà al Senat una iniciativa per demanar la transferència aquest any a Catalunya dels recursos previstos en el Fons de Competitivitat, en compliment de l'actual model de finançament, que el PP no va subscriure.

D'aquesta manera, els populars volen posar en un compromís als socialistes al Senat, però el cert és que s'han negat a signar una proposició no de llei al Congrés que reclama el pagament del fons de competitivitat, que tampoc ha volgut signar el PSC. Sánchez-Camacho no s'ho ha pensat dues vegades abans de titllar “d'hipòcrites” els socialistes catalans.

stats