IMMIGRACIÓ
Política 26/12/2010

El PP plantejarà el polèmic contracte d'integració per a immigrants al Parlament

Els conservadors també proposen negar l'arrelament o el reagrupament familiar als "incívics". Igualment, volen adequar totes les lleis a l'Estatut retallat a través d'una comissió parlamentària

Redacció
2 min
La presidenta del PP, Alicia Sánchez-Camacho, en una compareixença de premsa.

BarcelonaUna de les primeres mesures del PP de Catalunya per aquesta legislatura serà portar al Parlament la seva proposta de contracte d'integració per a immigrants, que ja va plantejar durant la campanya i va rebre la crítica de les altres formacions. Així ho ha explicat Alicia Sánchez-Camacho en una entrevista a Europa Press, que també ha especificat que aquest suposaria un document que haurien de firmar les persones nouvingudes en arribar a Catalunya pel que es comprometrien a complir amb les lleis, a respectar els valors i els costums de l'Estat espanyol, a treballar activament per integrar-se i a tornar al seu país d'origen si no trobessin feina durant un temps i no poguessin viure per ells mateixos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta mesura aniria acompanyada d'una altra per la qual els immigrants “incívics” no tindrien accés a papers per arrelament ni reagrupament familiar. Els conservadors estan presentant mocions als ajuntaments on tenen representació amb aquesta proposta que ja s'ha aprovat als consistoris de L'Hospitalet de Llobregat i Badalona (Barcelonès) i Salt (Gironès), governats pel PSC. És per això que Sánchez-Camacho reclama als socialistes que no siguin “hipòcrites” i els donin també suport al Parlament. De la mateixa manera, el PP remetrà la proposta al responsable d'immigració dels conservadors al Congrés perquè plantegi incorporar-la en el nou reglament d'Estrangeria que elabora el Ministeri de Treball i Immigració.

En altres temàtiques, la presidenta del PP de Catalunya ha avançat també diverses accions que plantejarà al Parlament, com un pla de barris per lluitar contra “l'incivisme” als municipis, una comissió destinada a adequar les lleis catalanes a l'Estatut retallat pel Tribunal Constitucional o una nova llei d'Educació “dirigida a la qualitat i a l'excel·lència i que garanteixi una educació trilingüe” i que inclogui una proposta de llei d'Autoritat del professor.

stats