Política 04/05/2013

Cospedal repta els moviments socials a presentar-se a les eleccions

"Si volen representar la societat, haurien d'entrar en el joc de la representació", diu la secretària general del PP en una taula rodona titulada "Ens representen?"

Efe
1 min
María Dolores de Cospedal a Sant Sebastià. EFE

Sant SebastiàLa secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha reivindicat la tasca del seu partit com a referent de la societat enfront als moviments socials que, segona ha dit, "si volen representar la societat, haurien d'entrar en el joc de la representació", ja que el sistema polític espanyol permet a les opcions minoritàries tenir representació a les institucions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el seu punt de vista, aquests moviments estant "utilitzant el sistema democràtic" per exercir "la llibertat d'expressió", però no per sotmetre's a "l'exercici de responsabilitat que significa acceptar uns compromisos i posar-se davant dels ciutadans perquè puguin exigir-li a un".

"Els moviments socials moltes vegades, no sempre, neixen espontàniament i si es mantenen en el temps donen lloc a quelcom més institucionalitzat o bé desapareixen", ha agregat.

Ha refusat la "demagògia" que, "en un moment complicat" com l'actual, significa "utilitzar qualsevol mitjà per excitar les passions d'altres i utilitzar-les".

stats