CAP AL 20-N
Política 07/08/2011

El PP obtindria majoria absoluta amb 12,6 punts d'avantatge, segons un sondeig de l''Abc'

L'enquesta, però, situa Rubalcaba al davant de Mariano Rajoy pel que fa la valoració dels líders. L'enquesta també pronostica una pujada de CiU, que obtindria un 3,5% dels vots

Redacció
1 min

MadridUna enquesta que ha elaborat l'AbcAbc després de l'anunci de l'avançament electoral atorga al PP el 47,6% dels vots, davant del 35% del PSOE, cosa que donaria la majoria absoluta al partit de Mariano Rajoy. Així, l'enquesta situa la diferència entre el PP i el PSOE en 12,6 punts, molt per damunt dels 7 punts a què l'havia rebaixada l'enquesta del CIS, en una retallada que es va atribuir a "l'efecte Rubalcaba". Malgrat tot, en una altra enquesta que el mateix diari va fer el desembre passat, el sondeig indica una tendència del PSOE a l'alça que reduiria diferències amb el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, el sondeig, que ha elaborat l'Institut DYM amb 1.076 entrevistes fetes el 2 i 3 d'agost, atribueix una puntuació superior al candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, amb un 4,8 davant el 4,1 de Rajoy. Els enquestats consideren que Rubalcaba és "més hàbil", té "més sentit comú" i "més responsabilitat" que Rajoy.

Així, el PP obtindria un 7,5% de vots més que el 2008, mentre que la davallada del PSOE seria del 8,6%. Entre els partits més votats hi apareix per primera vegada Bildu, que aconseguiria un 2% dels vots, al davant del PNB (1,3%) i d'UPyD (1,8%). Al mateix temps, IU passaria del 3,8% del 2008 al 4,7%, i CiU, del 3,1% al 3,5%. El sondeig apunta que ERC passaria de l'1,2% dels vots el 2008 al 0,5%, malgrat que la mostra es va fer quan la nova direcció republicana no havia apuntat encara el seu candidat.

stats