NEGOCIACIÓ GOVERN-OPOSICIÓ
Política 30/05/2011

El PP exigeix reduir la despesa i mantenir l'estat del benestar per aprovar els pressuposts

La presidenta dels populars catalans, Alicia Sánchez-Camacho, s'espera a veure la proposta del Govern per esclarir el sentit del seu vot

Oriol March
1 min
Alicia Sánchez-Camacho, en roda de premsa

BarcelonaAlicia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català, ha posat aquest matí tres condicions al Govern per votar afirmativament als pressupostos que presentarà demà l'executiu català: que serveixin per sortir de la crisi i crear ocupació, per reduir la despesa pública i per complir l'objectiu de dèficit, i que no afectin els pilars bàsics de l'estat del benestar. Tanmateix, Sánchez-Camacho no ha volgut esclarir si el seu partit es posicionarà a favor o no del projecte de pressupostos: "Esperarem fins que coneguem la proposta", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta del PP ha avançat que el seu grup farà propostes als pressupostos i que presentarà el seu propi pla de retallades, que ja ha anat desgranant al llarg dels últims mesos i que inclou tancar les anomenades ambaixades catalanes a l'estranger. Sánchez-Camacho ha reclamat una actitud de diàleg de CiU amb l'oposició per tirar endavant la que considera la "llei més important" de tot l'any.

Pel que fa als pactes municipals, Sánchez-Camacho ha assegurat que no permetre que Xavier García Albiol sigui alcalde de Badalona seria "desnaturalitzar" el resultat obtingut a les urnes. També ha manifestat que es deixarà llibertat a cada municipi per pactar amb qui sigui, sempre amb la supervisió de la direcció nacional del partit.

stats