NOVA LEGISLATURA
Política 15/12/2010

PP ofereix abstenir-se en la investidura de Mas si aparca el concert econòmic

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha explicat que hi haurà nous portaveus del partit en questa legislatura, però no els ha revelat

Redacció
2 min
La presidenta del PP, Alicia Sánchez-Camacho, en una compareixença de premsa.

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha assegurat avui que es planteja "abstenir-se" en la investidura d'Artur Mas com a nou president català a segona volta sempre que el líder de CiU "aparqui" la seva reivindicació del concert econòmic i qualsevol plantejament independentista. En roda de premsa, la líder del PP català, que en les últimes setmanes ja havia donat a entendre que està oberta a facilitar la investidura d'Artur Mas, ha dit avui explícitament, un dia abans de la constitució del Parlament de la IX legislatura, que estudia una abstenció si es compleixen aquestes condicions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si el líder de CiU no presenta "propostes de caràcter independentista" o sobre el "concert econòmic", "valorarem l'abstenció a la segona volta", ha dit la futura presidenta del grup popular al Parlament, que d'aquesta forma també suggereix que a la primera volta el seu grup votarà en contra. Encara que Sánchez-Camacho ha insistit que la decisió final es prendrà en funció del discurs que faci Artur Mas, al qual li reclama que centri el seu mandat a tallar la crisi econòmica, una abstenció dels 18 diputats del PP català bastaria a Mas la setmana que ve per ser investit, perquè a segona volta no és necessari obtenir majoria absoluta (68 sobre 135 diputats).

La futura presidenta del grup parlamentari del PP català també ha demanat que el càrrec de cap de l'oposició quedi "vacant" en aquest mandat perquè, segons la seva opinió, "no té sentit" que ocupi aquest càrrec qui no es va presentar com a candidat del PSC a la Generalitat, ha dit en al·lusió a la renúncia de José Montilla, que ha portat Joaquim Nadal a liderar el grup socialista. En aquest sentit, ha tornat a presentar al seu partit, que ara és la tercera força de la Cambra, com la "veritable oposició" a Catalunya, i ha contraposat la situació del PP català amb la del PSC, que va recollir el 28 de novembre els seus pitjors resultats en unes autonòmiques.

D'una altra banda, Sánchez-Camacho s'ha negat a informar sobre la marxa de negociacions en la Mesa del Parlament fins que es tanquin, si bé fonts de CiU consultades per Efe no contemplen cedir una vicepresidència al PP català, sinó que els populars segueixin tenint una secretaria.

Sánchez-Camacho ha revelat que hi haurà nous portaveus en el seu grup, encara que no ha comunicat encara els seus noms ni el del candidat a la Mesa, càrrec per al que es perfila Jordi Cornet, el secretari general del PPC. A preguntes dels periodistes, Sánchez-Camacho tampoc ha aclarit si seguirà sent senadora, encara que és tradició que els presidents del PP en cada comunitat combinin el seu càrrec al parlament autonòmic amb el Senat. En qualsevol cas, la líder dels populars catalans ha apuntat que pretén tenir una "dedicació absoluta" al parlament català.

stats