CAP AL 20-N
Política 12/11/2011

El PP s'ofereix a cedir part del seu temps al debat de Canal9 a Compromís i EUPV

González Pons s'ha apuntat aquest dissabte un tanto davant el PSPV en titllar de “desproporcionat i injust” el repartiment de temps del debat. Compromís critica que ara vulguin donar-los més temps i creu que “és un oferiment per quedar bé a la tele”

Salvador Almenar
2 min

València p { margin-bottom: 0.21cm; } El candidat al Congrés per València i dirigent del PP, Esteban González Pons, ha anunciat aquest matí a València que cedirà part del temps que li correspon al debat previst a Canal9 a Esquerra Unida del País Valencià i Compromís perquè així tots puguin parlar “igual” i sigui un debat “just”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

González Pons ha fet aquestes declaracions arran de la decisió feta pública ahir per la Junta Electoral Central, que avalava el recurs del PSOE i que exigia que es repartissin els temps segons els resultats obtinguts el 2008. Aquest fet suposava que Compromís tingués intervencions d'11 segons en cada bloc temàtic, mentre que Esquerra Unida n'obtenia 24. Per al cap de llista popular per València, aquesta circumstància promou un debat “desproporcionat i injust” en el qual per cada 19 intervencions que ell tingui “als companys de Compromís i EUPV els en correspon una”. Per això ha demanat als socialistes valencians “que facin el mateix” i fomentin un debat on tots tinguin el mateix temps per poder explicar el seu programa.

“Tenim 11 segons perquè així ho va votar el PP”

Per la seva banda, el candidat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, creu que l'oferiment de González Pons és una mesura “per quedar bé a la tele, però és il·legal i inviable”. I és que segons Baldoví, les paraules del candidat popular són “una bona estratègia per donar l'aparença de polític demòcrata”, però ha recordat que si la seva formació té 11 segons per als debats que en principi haurien de celebrar-se la propera setmana a Canal9 és perquè “la Junta Electoral Central ha aplicat la llei electoral restrictiva que el PP i el PSOE es van encarregar de reformar” el mes de gener passat. És per això que ha recordat que des del punt de vista legal, “l'oferiment de González Pons és inviable”.

stats