Política 23/05/2011

Rajoy presenta el PP com "l'alternativa" a un govern espanyol esgotat

El líder conservador felicita de forma especial al PP de Catalunya i els anima a "seguir com fins ara"

Joan Rusiñol
2 min

Madrid"La majoria vol que les coses canviïn i l'alternativa és el PP", ha assegurat Mariano Rajoy davant l'executiva del PP. El president dels conservadors, molt satisfet, ha fet balanç dels resultats d'ahir i ha reclamat "rigor, seriositat, ser previsibles i prudència" a tots els càrrecs electes. Els ha demanant que vagin en peus de plom per no decebre la confiança dels electors, en uns resultats històrics, molt per sobre dels que havien tingut fins ara, els de 1995.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha recordat que ja fa temps que reclama un avançament de les generals perquè "aquest govern no està en condicions" de liderar un futur que "no serà fàcil". Pel líder de la dreta espanyola, calen eleccions i un nou executiu fort que generi confiança i pugui "dissipar dubtes i incerteses". Ha presentat el seu partit com "l'alternativa més ben preparada". "Seria el millor per Zapatero, pel seu partit i, sobretot, per Espanya", assegura Rajoy que manté el discurs que el partit ve fent en el darrer any.

A la reunió hi ha assistit la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. Rajoy l'ha felicitada pels resultats i l'ha animat a seguir "com fins ara". El líder del PP ha recordat que tenen un 60% més de regidors a Catalunya, que s'han convertit en la tercera força municipal i que poden ser clau per formar govern a Barcelona, Girona i Tarragona.

Parlant de pactes, Rajoy ha deixat clar que no pactaran en cap cas amb Bildu, al País Basc. Pel que fa a la resta de possibilitats, el líder popular assegura que tots els pactes són possibles. Això sí, matisa que si es fan pactes són "per donar i per rebre, no només per donar". Vol que els acords que es facin entre formacions siguin ben explicats, pel que fa a continguts i objectius de l'acord.

stats