CAP AL 20-N
Política 03/11/2011

El PP fa pinya per travar a Catalunya la majoria absoluta a Espanya

Tres actes centrals de la campanya de Rajoy se celebraran a Catalunya. El PP català va sondejar el Palau Blaugrana per celebrar el seu gran míting

Sara González
2 min

BarcelonaEl PP en bloc donarà aquesta nit el tret de sortida a la seva campanya electoral a Castelldefels. El mateix líder popular, Mariano Rajoy, va demanar expressament que així fos. "Aquest inici no és casual. El PP va perdre les eleccions el 2008 a Catalunya i ara vol guanyar-les a Catalunya", ha dit aquest matí el candidat per Barcelona, Jorge Fernández Díaz. Els catalans tenen per objectiu repetir els 12 diputats que van aconseguir l'any 2000 a Catalunya, una xifra que consideren suficient perquè Rajoy guanyi amb majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El d'aquesta nit no serà l'únic acte central de la campanya del PP que se celebrarà a Catalunya. Diumenge, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, acompanyarà Fernández Díaz i Alicia Sánchez-Camacho a una botifarrada a Badalona. I els focus de la campanya popular tornaran a centrar-se en Catalunya el dia 16, quan Rajoy assistirà al míting central al pavelló Hospitalet Nord.

El 'no' del Palau Blaugrana

El PP català va plantejar-se inicialment celebrar el míting central a una plaça de toros, però va ser descartada l'opció sobretot per les condicions climàtiques adverses que podien trobar, però també per les interpretacions que es podien donar. Després van demanar fer-ho al Palau Blaugrana, però el club els ha negat el permís sota l'argument que no el cedeixen per a actes polítics.

A més dels tres actes centrals, fins a Catalunya es desplaçaran diversos líders del PP. Demà mateix hi haurà la vicesecretària d'Organització del partit, Ana Mato, a Barcelona; el dia 10 el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, assistirà al míting de l'Hospitalet, i es preveu que durant la segona setmana de la campanya també vingui a Catalunya l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón.

Fernández Díaz ha explicat que, més enllà dels 12 diputats, aspiren a obtenir senadors d'elecció directa, i que és a Tarragona i a Barcelona on tenen aquesta opció a l'abast.

stats