POLÍTICA
Política 21/12/2010

El PP presenta al Parlament 450 preguntes per al pròxim Govern

Els populars volen un diagnòstic de la situació de l'administració pública catalana

Acn
2 min

BarcelonaDos dies després del 28-N, la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, va reunir els 18 parlamentaris i els va 'alertar' que volia que fos el grup que aportés el nombre més elevat de propostes i que més actués. Doncs bé, abans que el nou Govern es posi en marxa i quan Artur Mas encara no ha estat investit president de la Generalitat, el PPC va registrar dijous passat al Parlament unes 450 preguntes al futur executiu de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han explicat fonts del PP català a l'ACN. En la seva majoria, unes 360, van destinades a que el nou Govern faci un diagnòstic de les dades que hi ha en l'administració pública després de la legislatura i, en concret, en cada departament. El secretari general del PP català i primer secretari de la mesa del Parlament, Jordi Cornet, ha firmat unes 360 de les 450 preguntes a diferents departaments de la Generalitat. La resta de preguntes al nou Govern les firmen els parlamentaris Santi Rodríguez i Eva Garcia. Les preguntes de Cornet van destinades a conèixer la situació en que es queda l'administració pública catalana després de l'etapa del tripartit.

A grans trets, respecte la situació econòmica, el PP de Catalunya pregunta, per exemple, pel deute de la Generalitat; pel que fa a educació pregunta quants barracons hi ha i demana que es desglossi per comarques i tipus de centre, i pregunta si hi ha intenció que es retirin i en quin calendari. També pregunta quantes sentències executòries "es troben pendents d'executar als jutjats i tribunals de Catalunya a 31 de desembre de 2010" i demana que es desglossi per partit judicial i ordre jurisdiccional.

Pel que fa a Interior, pregunta pel número d'efectius dels Mossos a 16 de desembre de 2010 i quants efectius estan desplegats a cada districte de la de Barcelona a 16 de desembre de 2010. El PP català també pregunta quantes places de la plantilla dels Mossos es troben vacants i la previsió d'increment de les plantilles dels Mossos d'Esquadra de cara el 2011. El PP català vol saber quantes sancions ha imposat el Servei Català de Trànsit per infringir la velocitat variable durant l'any 2010 i quin és l'import recaptat per la Generalitat per sancions de trànsit per infringir la velocitat variable durant l'any 2010.

Els populars també pregunten quantes persones queden pendents d'avaluació per l'aplicació de la Llei de dependència l'any 2010 i demana que es desglossin per comarques; així com, també, per a quantes persones queda pendent d'aprovació el Pla Integral Assistencial (PIA) en aplicació de la Llei de dependència. També es pregunta quin import ha rebut l'any 2010 la Generalitat del govern espanyol en l'aplicació de la Llei de dependència, quin tenia previst i quan creu que l'Estat saldarà el deute amb les autonomies en aplicació d'aquesta normativa.

stats