Política 24/11/2014

El PP proposa regular els lobis al Congrés dels Diputats

Els populars presenten la proposta a l'oposició, que es mostra escèptica i ho considera insuficient

Europa Press
1 min

MadridEl PP ha presentat aquest dilluns a l'oposció una proposta per regular la feina dels grups d'influència, els lobis, en el Congrés dels Diputats, però el PSOE ha mostrat el seu escepticisme i altres grups ja han avançat que creuen que és insuficient.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta del grup popular consisteix a afegir a l'actual reglament, que és del 1982, una disposició per crear en el termini de sis mesos un registre públic a la cambra parlamentària espanyola, on els 'lobis' han d'inscriure's obligatòriament i on consten les reunions que mantinguin els diputats.

També se'ls exigeix complir una sèrie de normes de conducta que, entre altres coses, inclou no vendre la documentació obtinguda al Congrés, no presumir davant els tercers d'acords amb grups parlamentaris i no incitar els diputats a infringir normes. La infracció d'aquest codi ètic comportaria ser exclòs del registre.

La ponent popular, Arenales Serrano, ha explicat que amb la proposta el PP pretén millorar la qualitat de les lleis, amb els suggeriments que aportin els lobis, incrementar la participació ciutadana, dotar de més transparència a les lleis o les esmenes que es tramitin i evitar les "males praxis".

stats