Política 24/05/2015

El PP evita l'autocrítica i només accepta que esperava un resultat millor

Alberto Fernández, malgrat perdre sis dels nou regidors, prefereix criticar "l'esquerra extrema" que ha guanyat a Barcelona

Mario Martín Matas
2 min
Ambient electoral a la seu del PP / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl PP de Catalunya ha evitat l'autocrítica en la seva compareixença davant dels mitjans per valorar els resultats de les eleccions, malgrat obtenir uns resultats molt dolents i perdre més de la meitat dels regidors que va obtenir fa quatre anys. La presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha centrat a celebrar que el PP ha guanyat les eleccions a l'Estat i ha remarcat que han obtingut més de 230.000 vots a Catalunya. Sánchez-Camacho ha dit que "només" han perdut 130.000 sufragis, i ha remarcat que d'altres formacions n'han perdut més. També ha recordat que han tornat a guanyar a Badalona i Castelldefels i, en l'única part autocrítica d'un discurs que no ha acceptat preguntes, ha reconegut que esperaven no baixar tant: "Vull reconèixer que els nostres resultats haurien volgut ser millor", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que ha perdut sis dels nou regidors que tenia ara, ha assegurat que "la fragmentació ha agreujat encara més els resultats del PP", ha confiat en que el vot per correu el permeti pujar un regidor i ha preferit centrar la seva intervenció, també sense acceptar preguntes, en criticar "l'esquerra extrema" que s'ha imposat a la ciutat amb la candidatura de Barcelona en Comú. Fernández Díaz ha promès una oposició "nítida i ideològica" i ha lamentat que l'Ajuntament només podrà tenir un govern amb "una minoria absoluta mai vista".

La compareixença dels líders del PP s'ha fet gairebé a les 00.00 hores, després d'hores de silenci i davant la desolació evident dels simpatitzants i militants a la seu de campanya del PP de Catalunya, ubicada a l'Hotel Grand Marina de Barcelona. A l'escenari muntat per seguir la nit electoral no ha aparegut cap dirigent del partit. Tan sols una desena de militants i simpatitzants han fet acte de presència, però han tornat a desaparèixer ràpidament.

stats