DRET A DECIDIR
Política 01/04/2011

El PP qualifica les consultes de "patxanga" i el PSC recorda a CiU que Duran tampoc les aprova

El Partit Popular i Ciutadans tensen el primer debat unitari sobre les consultes, celebrat a Òmnium Cultural

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaTensió en el primer debat sobre la consulta per la independència que ha convocat representants de tots els partits. La convocatòria estava organitzada aquest divendres a la tarda per Òmnium Cultural, hores després que s'hagi sabut que Artur Mas hi va votar ahir i 24 hores després de l'anunci de Jordi Pujol, que havia fet el mateix: tots dos a favor del sí a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ambient s'ha escalfat quan el president de Nuevas Generaciones del PP, José Antonio Coto, ha qualificat la iniciativa de "patxanga" que "només serveix perquè CiU tapi la seva mala gestió", o quan el número 2 de Ciutadans per Barcelona, Carlos Carrizosa, ha defensat que les consultes estaven subvencionades i ajudades des dels mitjans de comunicació. Amb el protagonisme dels extrems, el cap de llista de Solidaritat Independentista, Santiago Espot, ha estat aplaudit en replicar que el PP sí que és un "partit patxanguero" i que molta gent ha dedicat moltes hores de feina perquè PP i C's es carreguin la iniciativa d'una plomada.

CiU i PSC també han mantingut la seva particular batalla dialèctica, molt més asserenada. L'eurodiputat nacionalista Ramon Tremosa ha assegurat que la major part del seu partit és "activa" amb la consulta, tot i que els passos també s'han de fer en seu parlamentària i a Madrid. I l'al·lusió a l'actitud del PSC a Madrid ha estat ràpidament resposta per la diputada socialista, Laia Bonet, que ha demanat respecte per la mobilització sobiranista però ha posat el dit a la nafra del seu adversari de CiU preguntant –amb ironia i de manera retòrica– "si Duran compartiria aquesta consulta".

stats