Política 04/05/2012

El PP reclama al Govern que desisteixi en la petició dels 211 milions

Sara González
2 min
Els populars Jordi Cornet i Enric Millo reunits amb CiU durant la negociació dels pressupostos.

BARCELONA.La reunió l'havia demanat amb insistència el PP, però va acabar convertint-se en una estirada d'orelles de CiU al que fins ara ha estat el seu soci preferent. Els convergents van aprofitar la constitució de la comissió de seguiment de l'acord de pressupostos per retreure als populars que segellin un pacte amb el Govern pels comptes i després aprovin amb la resta de l'oposició al Parlament resolucions que suposen més despesa. A més, l'executiu va tancar la porta a negociar amb el PP la retallada de 1.500 milions que exigeix Mariano Rajoy. Els populars, per la seva banda, van contraatacar advertint a l'executiu que desisteixi d'incloure al pla de reajustament dels pressupostos els 211 milions de l'Estatut que ells mateixos havien defensat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Han d'actuar en conseqüència amb el pressupost perquè cada setmana és una lluita contínua al Parlament", van assegurar fonts de CiU, que demana al PP "rigor, serietat i coherència". Els populars van replicar que també CiU demana al Congrés actuacions que suposen despesa, però els convergents es van escudar en el fet que ells no tenen cap tipus d'acord amb Génova. I és que el Govern no vol renunciar als 211 milions i exigeix a Rajoy que almenys reconegui el deute. "Montoro no vol assumir reconeixements que no sap si podrà complir", sostenen fonts del PP. De moment, l'equip de Mas es baralla amb els pressupostos per retallar els 1.500 milions. La reunió del Consell de Política Fiscal i Financera s'ha ajornat uns dies, així que el Govern disposarà de més marge per tancar el pla d'ajust.

El PP, que buscava amb aquesta comissió bilateral crear un vincle permanent amb el Govern, va demanar que les reunions per valorar els acords amb CiU siguin mensuals, una proposta que els convergents van rebutjar. La distància es manté. De fet, ahir el Govern veia de nou com 125.000 euros del pressupost estatal que inicialment eren per a institucions culturals catalanes seran finalment per a entitats gallegues a instància del PP.

stats