Política 28/07/2015

El PP respondrà de manera “proporcional” al “desafiament” de Mas

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El portaveu del PP Pablo Casado afirma que “Catalunya mai serà independent perquè mai ho ha sigut”.

MadridEl govern de Mariano Rajoy respondrà de manera “proporcional i oportuna” si Artur Mas continua amb el seu “desafiament rupturista”. És la consigna que el PP ha enviat per carta a totes les seves direccions provincials perquè la reprodueixin als seus militants, l’argumentari amb què la Moncloa vol fer front al 27-S. I en aquesta consigna en cap moment hi ha inclosa l’amenaça de la suspensió de l’autonomia aplicant l’article 155 de la Constitució. Ahir el vicesecretari d’organització del PP, Pablo Casado, va dir que respondran “des de la moderació, amb absència de confrontació i sense fugir d’estudi a cada pas que es faci en el camí cap a la independència”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al govern espanyol, aquest primer pas ja és la mateixa convocatòria d’eleccions. El portaveu del PP va advertir que si el president de la Generalitat, Artur Mas, fa un pas en fals i decideix convocar els comicis per una via que no sigui l’ordinària toparà immediatament amb els tribunals. “Qualsevol altre tipus de convocatòria tindrà el seu tipus de resposta legal”, va dir ahir Casado, després que CDC revelés diumenge que justament Mas pensa convocar el 27-S amb un decret ordinari per esquivar la maquinària de l’Estat.

“No hi haurà independència”

El portaveu popular assegurava que estava tranquil però no amagava que la batalla més forta començarà en el moment de la convocatòria electoral. “Catalunya mai serà independent perquè mai ho ha sigut”, va assenyalar Casado, una de les cares noves de l’equip de Rajoy, després de la reunió del comitè de direcció del PP. Aquest missatge és el que ja ha estat reiterant el mateix president espanyol. D’acord amb una enquesta d’ El País, el 60% dels catalans creuen que ja no hi ha temps per a una solució pactada.

stats