TERRITORI
Política 28/02/2011

El PP demana que no s'obligui als municipis a cedir terrenys per a mesquites

El president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha exigit avui modificar la Llei de Centres de Culte perquè no obligui als ajuntaments a cedir terrenys per a la construcció de nous equipaments religiosos, "eufemisme per dir mesquites".

Efe
2 min

BarcelonaDurant una trobada amb l'Associació d'Empresaris Gallecs de Catalunya, Fernández Díaz també ha demanat que la modificació de la llei exigeixi "transparència en el finançament de la construcció de mesquites per evitar que la financin països fonamentalistes o islamistes que impulsen ensenyaments contraris als nostres valors de referència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent popular, que registrarà aquesta petició de modificació de la llei al Parlament de Catalunya, també vol que es revoquin les llicències als centres de culte religiós, que ell entén com un "eufemisme per dir mesquites", que imparteixin doctrines "contràries als nostres valors".

Fernández Díaz, que ha recordat que la Llei de Centres de Culte va ser aprovada pel "govern tripartit amb el suport de CiU" al juliol de 2009, ja va recórrer el desplegament d'aquesta llei l'any passat.

Durant la seva intervenció en la trobada amb els empresaris gallecs, Fernández Díaz ha recordat que està a favor de la prohibició del burca i "en l'exigència als immigrants que tinguin un comportament cívic, perquè tenen les mateixes obligacions que nosaltres, que compleixin la llei i respectin el nostre ordenament jurídic".

"Els immigrants han de complir la llei i les normes de convivència", ha repetit Fernández Díaz.

En clau electoral, Fernández Díaz ha avançat als empresaris gallecs de Catalunya que centrarà la seva campanya en "la lluita contra la crisi i contra la delinqüència".

Després de ressaltar que Barcelona "sempre ha estat una ciutat d'emprenedors" ha apostat perquè l'Ajuntament "deixi l'activitat privada i se centri a fer les coses públiques" i en "facilitar les coses als emprenedors".

"No et fiquis on no et demanen", ha afirmat el regidor popular per dir que l'Ajuntament ha de deixar de "fer d'empresari privat i exerceixi en l'àmbit públic sense distreure els seus recursos en el privat. No pot ser que l'Ajuntament sigui propietari d'un celler, d'un parc d'atraccions, d'un restaurant de luxe, que tingui aparcaments..."

En aquest sentit, ha proposat que es pugui obrir un negoci a Barcelona "amb una notificació a l'Ajuntament" i que sigui aquest després el que comprovi la documentació i no al revés.

"L'administració ha de ser un coadjuvant i no un llast", ha dit.

"Barcelona ha de ser un referent de l'excel·lència, referent del millor i pionera en moltes coses i no com ara que és un referent en incivisme i en delinqüència", ha criticat.

Fernández Díaz ha ressaltat que ell vol "més llei als carrers" i que "s'apliqui la mà dura en el compliment de la llei".

stats